De afgelopen maanden konden we onze opa’s en oma’s helaas niet knuffelen en is een bezoekje brengen soms wat lastiger. Zie deze blog als een reminder om je opa en oma niet te vergeten, en even in het zonnetje te zetten!

Mijn opa’s en oma’s spelen een heel belangrijke rol in mijn leven. Ik heb het geluk ze allemaal nog te hebben, en sinds kleins af aan zijn ze heel betrokken bij mijn reilen en zeilen. Ze wonen ook relatief dicht in de buurt (bij mijn ouders), dus normaal gesproken kan ik er zo langs. Nu niet. Geen knuffels, geen gezellige uitjes. Als je net als ik nog je opa(‘s) en/of oma(‘s) hebt, dan weet je wat ik bedoel. Juist in deze tijd is het belangrijk om in contact te blijven met je opa en oma.

kaartje schrijven voor opa en oma

Schrijf een kaartje

Post ontvangen is leuk, versturen nog leuker. Ik schreef al relatief veel kaarten, maar nog net iets meer nu tijdens quarantaine. Er gaan vrij veel postzegels doorheen bij mij, haha. Een tip: koop van die briefkaarten bij de HEMA, dan kun je je eigen kaarten maken. Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn, laat je inspireren door Het Internet, en maak er gewoon wat leuks van. Net als vroeger knutsel je een kaart voor je opa en oma, en geloof me, dat ga je leuk vinden. Om nog maar te zwijgen over hoe leuk je opa en oma het zullen vinden!

Bel oma/opa op

Bellen – een hoop millenials vinden het verschrikkelijk. Ik ook een beetje, maar ik heb het, zoals zovelen, herontdekt tijdens deze periode. Ik bel vaker met vrienden (videobellen ook, maar dat kost mij zó veel energie), maar ook met mijn opa’s en oma’s. Om eerlijk te zijn deed ik dat voorheen bijna nooit. Ik ging langs als het kon. Maar zowel ik als mijn opa’s en oma’s vinden het fijn als we even hebben gebeld, ook al heb je niet veel te vertellen. Bel ze, vandaag nog!! En houd dat vol, hè, ook na corona. Neem dat mee als goede les uit deze crisis. Bellen is oké (en ook nog eens 100% veilig!), en mensen waarderen het oprecht als je de tijd voor ze neemt ze op te bellen.

berichtje naar oma dat ik appeltaart in hun schuurtje gelegd heb

Breng wat lekkers langs

Tijdens de quarantaineperiode had ik een brunch gemaakt. Ik maak altijd te veel, dus ik bracht wat langs bij mijn opa’s en oma’s voor wijzelf aan tafel gingen. Ze hebben er ontzettend van gesmuld, en het voelde goed om te delen in wat ik leuk vind: wat lekkers maken. Een van mijn oma’s houdt van nieuwe dingen uitproberen, maar meestal komt dat door mij. Nu ze niet meer bij mijn ouders eten, moet ze ook die andere gerechten missen. Breng een verse appeltaart langs of een lekkere maaltijd die ze alleen nog op hoeven te warmen. Probeer dit wel zo veilig en zo schoon mogelijk te doen, conform de richtlijnen.

Zet je opa/oma vandaag in het zonnetje!