Meer vraag creëert natuurlijk meer aanbod, en dat geldt ook in Leiden. Je vindt steeds meer vegan restaurantjes in de sleutelstad. Of in ieder geval plekjes die vegan opties aanbieden. In deze blog geef ik je een overzicht en ja, deze plekjes bieden allemaal to-go aan! #supportyourlocal

Kattencafé Sophie

Eigenares Sophie is een tijd bezig geweest met de crowdfunding voor het kattencafé, maar inmiddels is Kattencafé Sophie al bijna een jaar geopend (met de nodige maatregelen). Wat mij betreft is dit plekje, dat aan het einde van de Haarlemmerstraat zit, echt een aanwinst voor Leiden. Het café is heel huiselijk ingericht, wat het heel gezellig maakt voor de 3 poezen en 5 katten die er rondlopen. Ook de menukaart is een feestje, hierop vind je namelijk alleen maar vegetarische en vegan gerechten. Je hebt onder andere een vegan club sandwich, broodje met plantaardige feta en een pokébowl met vegan zalm. Sophie heeft het kattencafé nu omgetoverd tot een winkeltje, je kan er kattenspulletjes kopen of iets lekker to-go meenemen. Eten bestellen kan ook!

vegetarische en vegan gerechten bij Kattencafé Sophie
De diva van het kattencafé, Chloe.

Vegan bananenbrood van ROOS

Bij ROOS ben je normaal gesproken de hele dag welkom voor ontbijt, lunch of gewoon voor iets lekkers. Je vindt dit restaurantje op een prachtige locatie, namelijk aan de Botermarkt. Terwijl jij daar zit te smikkelen heb je dus uitzicht over de Nieuwe Rijn. Lekker rondvaartbootjes en ander rondvarend verkeer bestuderen: ik hou ervan. Ook de menukaart is top. Je hebt hier bijvoorbeeld een plantaardige smoothie bowl, een vegan broodje hummus en vegan bananenbrood. Wow! ROOS is vanaf nu van donderdag t/m zondag geopend voor take-away.

Homemade koffie en vegan gebakjes

Gebakjes? Vegan? Say whuuuuut. Ja, het is mogelijk! En wel bij I Scream Coffee in Leiden. Je plantaardige gebakjes scoor je halverwege de Haarlemmerstraat. Deze kun je nuttigen onder genot van een koffietje, die allemaal zijn gezet op basis van espresso. De soorten gebakjes die ze hier hebben zijn bananenbrood, appeltaart, chocoladetaart of dadeltaart. Daarnaast hebben ze ook nog verschillende soorten smoothies en als je niet van koffie houdt dan is hier ook gewoon thee verkrijgbaar. Ook hier kan je je lekkers meenemen naar huis en het daar lekker opsmikkelen.

vegan taartjes van I Scream Coffee
Omnomnom

Het is een gekke tijd om een blog te schrijven over vegan lunchen in Leiden, aangezien de horeca net weer gesloten is (geen idee voor hoelang). Probeer de ondernemers in Leiden te steunen, haal of bestel eten. We hebben elkaar echt nodig in deze moeilijke tijd.

In deze blog heb ik ook nog tips voor vegetarische restaurants. Heb jij nog tips voor leuke plantaardige restaurantjes voor mij?