Ben je net op kamers en ben je druk bezig om er je eigen, gezellige plekje van te maken? I got you! Lees in deze blog alles over Kringloopwinkels en adresjes in de omgeving van Leiden!

De Kringloop: ik heb haast nooit écht wat nodig, maar heb altijd handen tekort om al mijn aangeschafte vondsten te sjouwen. Heerlijk om tussen al die oude meuk te struinen en voor een schijntje prachtige spullen te kopen. Je komt gewoon altijd dingen tegen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, tot je ze in je handen hebt. Prachtig beschilderde tapasbordjes, groene wijnglazen, fotolijstjes, en boeken, ontelbaar veel boeken. Wie kan een boek dat je zo zou willen verslinden en maar één euro kost weerstaan?! Gevolg is wel dat ik nu geen plek meer heb in mijn boekenkast…

De kunst is ook eigenlijk om niet naar iets op zoek te zijn, maar met een open blik je ogen over alle spullen te laten gaan. Zo vond ik tussen iemands afgedankte collectie CD’s van René Froger (ik kan me goed indenken waarom iemand van die CD’s af wil), steengoede CD’s van Tracy Chapman, R.E.M. en Anouk (ja, ik ben nog steeds van de CD’s). Vijf CD’s voor vier euro. Mij hoor je niet klagen.

Zoals ik al zei: handen tekort om alles te dragen, maar wel met een hele grote glimlach van al mijn nieuwe tweedehandsspulletjes!

50% IKEA, 50% tweedehands

Mijn kamer is voor een groot deel IKEA, net zoals bij ieder ander, gok ik zo. Bed, kast, tafel en bank komen van het geel-blauwe warenhuis, maar bed en tafel zijn wel gebeitst, waardoor het er helemaal niet standaard-IKEA uitziet. Voor de rest is het aangekleed met spullen van oma’s zolder, Kringloopvondsten en gratis spullen van Facebook. Spulletjes van de Kringloop maken je kamer uniek en persoonlijk, voor een zacht prijsje. Mijn vorige bijzettafeltje was vijf euro van de Kringloop en met een likje verf was het hartstikke leuk. Maar ik was er op uitgekeken, en voor vijftien euro heb ik een andere gescoord. Twee nachtkastjes kon ik bij mij in het complex gratis en voor niets ophalen, via een oproepje op Facebook. Een smalle spiegel voor bij ons in de gang heb ik voor 3 euro op de kop getikt. Hij is afgrijselijk lelijk geel, maar met een likje verf hebben wij een prachtige spiegel in het halletje! Wat verandering en gezelligheid, het hoeft niet veel te kosten!

Dit letterbord vond ik (gloednieuw, nog in de verpakking) voor vijf euro bij een Kringloopwinkel. Die moest ik meenemen natuurlijk!

Tips bij het afstruinen van kringloopwinkels:

  1. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, ben ik gek op plantjes, en plantjes hebben potjes nodig. Die scoor ik vrijwel altijd bij de Kringloop. Ik houd altijd mijn ogen open! Zeker voor grote potten, nu mijn planten langzaam allemaal groter worden, al zijn grotere potten erg moeilijk te vinden in tweedehandswinkels. Maar over het algemeen zijn er altijd erg veel bloempotjes voor al je plantjes!
  2. Think outside the box! Theekopjes zijn ook leuk om plantjes in te zetten, een oude stoel kan ook best een bijzettafeltje zijn. En een investering in een pot verf is altijd een goed idee, daarmee kan je overal je eigen draai aan geven. Een saaie houten stoel kan je bijvoorbeeld opleuken door van elke poot een bepaald gedeelte in een felle kleur te verven.
  3. Een kleed of tapijt zorgt voor instant gezelligheid in je kamer! Misschien heeft jouw oma ook nog wel een kleed op zolder liggen, en anders zie ik ze ook vaak genoeg bij Kringloopwinkels liggen, voor een fijn prijsje! 
  4. Heb jij spullen die je niet meer gebruikt? Doe de Kringloop een plezier en doneer je spullen! Dan kunnen zij er iemand anders weer blij mee maken!
Hangmandje komt van de Xenos, de andere mand van de Kringloop, de twee dozen met houtprint van de Lidl.

Waar vind ik die kringloopwinkels?

Hieronder vind je de adressen van een aantal kringloopwinkels in Leiden en omgeving, voor alle kringloopwinkels, klik hier!

Kringloopwinkel Leiden – Haarlemmerstraat 184 Leiden
Kringloopproject Leiden – Volmolengracht 13 Leiden
Kringloopmania Leiden – Lammerschansplein 6 Leiden
De nieuwe start Leiden – Hoge Rijndijk 94 Leiden
Kringloop Goedkoop en Makkelijk – Hooigracht 44 Leiden
Kringloop Het Warenhuis – Willem Barentszstraat 12 Leiden
Stichting Oegstgeester Kringloop – Endegeesterstraatweg 1a Oegstgeest
Kringloop Katwijk (St. Help ons helpen) – Katwijkerbroek 49 Katwijk
Dorcas Katwijk – Sandtlaan 36 hal C10 Katwijk