De examens zitten erop, je hebt misschien wel een meeloopdag gedaan, lang getwijfeld en nu toch de knoop doorgehakt. Je gaat studeren in Den Haag! Maar waar moet je nou wonen? Het studentenhuis in Scheveningen of toch de studio in de Schilderswijk? Het Leids Kwartiertje helpt je op weg naar je nieuwe leven in de hofstad!

Scheveningen

Nee, jij woont écht niet in Den Haag. Scheveningen is namelijk een hele andere wereld. Hier aan de kust vind je vooral fitgirls en surfdudes. Lekker sportief elke ochtend voor college surfen? Scheveningen is je plek. Toch nog niet genoeg gesport? Niet getreurd, het is sowieso een stuk fietsen naar de campus. Lichaamsbeweging genoeg dus. In ruil voor al dat sporten krijg je een dorpsgevoel in de kleine straatjes en word je overladen met gezonde zeelucht en hippe strandfeesten.

Schilderswijk

Bierkade – Foto door Christopher A. Dominic

Je moeder keek je verbaasd aan toen je zei dat je kamer in Schilderswijk was. “Is dat wel veilig?”, voegde ze er nog aan toe. Jij weet wel beter. De nepverhalen zijn allang ontkracht. Daarnaast is de wijk flink opgeknapt en zit menig studentenhuisvesting hier. In de Schilderswijk krijg je de ultieme internationale ervaring samen met al je vrienden van over de hele wereld, die totaal niet snappen waarom iedereen zo neerbuigend over dit stukje centrum is. Je wordt vaste klant bij de Haagse Markt, de Turkse bakker kent je bij naam en jij weet waar de beste kapsalon in de stad is. 

BezuidenhoutB

Haagse Bos – Foto door Natubico

Nachtrust genoeg in jouw wijk. Terwijl Bezuidenhout vroeger vol studenten zat, is het nu lastig om er eentje te vinden op Facebook of Kamernet. Maar als je goed zoekt, vind je een geweldige plek om te wonen in de nu rustige wijk vol jonge gezinnen. Niet alleen het station Den Haag Centraal is in de buurt. Ook Laan van Nieuw Oost-Indië met al zijn serieuze mannen en vrouwen in pak op weg naar hun baan bij een startup of ministerie. Die rust bevalt je goed: jij bent ook niet elk weekend op het Plein te vinden, maar gaat liever naar het Haagse Bos met een boekje.

Zeeheldenkwartier


Gemeente Museum Den Haag is je nieuwe hot spot

Je gaat misschien wel naar de universiteit straks, stiekem twijfel je soms nog over de kunstacademie. Je buren links zijn een hip yuppenkoppel en rechts een kattencafé. In het weekend ben jij te vinden in een van de vele musea van de stad, of bij de expositie van je creatieve huisgenoten. Je leert voor je examens in een koffiebar en neemt je ‘ik ben een zeeheld’-totebag overal mee naartoe. Je kunt niet wachten tot het zeeheldenfestival van volgend jaar. 
Laakkwartier

Laakkwartier

Flats dichtbij Haagse Hogeschool – Foto doorFerdi De gier

Dat hier ooit de haven van Den Haag zat, is alleen nog te zien aan de verroeste ijzeren kranen. Laakkwartier staat nu bekend om de Haagse Hogeschool en het ROC, en daardoor de vele studenten die er wonen. Je moest er wel voor hospiteren, maar nu mag ook jij je bekommeren over het thema van je huisfeest. Doordeweeks stap je in de roeiboot bij Pelargos en moeten je jasje en je dasje mee. Als er ook maar een beetje zonlicht valt, ben je te vinden op het Plein met een drankje. Trouwens, ook in de donkere avonden ben je hier. Vooral op Tequila Tuesdays bij Millers.    

Wat wordt het voor jou? Voel je je al een echte Zeeheld of wordt het toch Bezuidenhout? Laat het ons weten!