Op zaterdag 18 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse museumnacht in Leiden. Ik wil zelf al meerdere jaren gaan, maar het is er nooit van gekomen. Nu ga ik wel en ik ben nu al overweldigd van alle geweldige musea, workshops en optredens die er die nacht zijn. Mocht je nog niet overtuigd zijn dat museumnacht ook iets voor jou is, dan ben je dat zeker na het lezen van dit artikel!

Wat is de Museumnacht?

De Museumnacht wordt georganiseerd in samenwerking met studentenvereniging Quintus. De musea van Leiden stellen hun deuren open zodat iedereen met een kaartje de vaste colectie kan bekijken. Daarnaast zijn er ook een hoop activiteiten georganiseerd. Workshops, lezingen, kleinkunst, muziek, films; noem het maar op! Een kaartje kost €14 maar ben jij student en heb je een &Cultuurkaart, LUF pas of CJP pas, dan betaal je maar een tientje.

Welke musea doen er mee?

Musea die deelnemen zijn onder andere het japans Sieboldhuis, het museum van Volkenkunde en het Rijksmuseum van Oudheiden, maar ook de Hortus Botanicus, het academiegebouw en de sterrenwacht doen mee. Bekijk de volledige lijst van locaties op de website van de Museumnacht!

museumnacht leiden museum Boerhaave
Bieryoga in het Rijksmuseum Boerhaave? Dat kan ook bij de Museumnacht op 18 mei!

Wat is er verder nog te doen?

Ben je niet zo van de musea of wil je wat afwisseling in het programma? Doe dan mee met een workshop bieryoga, woon een Japanse theeceremonie bij of krijg een speedrondleiding langs de muurgedichten van Leiden. Eindig je culture nacht door los te gaan bij de Musuemnacht afterparty in de Gebroeders de Nobel. Dat is het leuke aan de museumnacht; het is bedacht voor jong en oud, met voor ieder wat wils.

Je programma samenstellen

Een hele hoop keuze dus. Op de website van museumnacht kun je heel handig van tevoren je eigen programma samenstellen, iets wat ik zeker aan kan raden. Mocht je liever zien waar de nacht je brengt, dan kom je ook zeker op genoeg leuke plekken.

museumnacht leiden vorig jaar
Live optredens in de prachtig verlichte buitenlucht!

Ik ben in ieder geval enthousiast en ik hoop dat ik jou ook enthousiast heb gemaakt. Zie ik jou bij Museumnacht Leiden?