Joepie! Het is 1 juni geweest en dat betekent dat we weer steeds meer dingen mogen in Nederland. De musea, restaurants, cafés, theaters en bioscopen mogen weer open en veel jonge mensen kunnen weer naar school. Eindelijk. Alsof het leven opnieuw wordt opgestart. Tijdens deze periode heb ik veel gemist, maar dat zorgt er wel voor dat er weer iets in om naar uit te kijken.  

Ik heb best wel veel nagedacht over wat ik als eerste wou doen na een aantal maanden quarantaine. Het antwoord verraste mij zelf ook best wel, ik wou heel graag weer naar de Efteling zodra het mogelijk was. Ik weet niet waarom juist deze specifieke behoefte ontstond, maar oké. Het is inmiddels ook gelukt, de reservering staat. 27 juni ga ik samen met mijn huisgenoten naar de Efteling. Zin in, lekker gillen in Joris en de Draak.

De laatste keer dat ik in de Efteling was!

Rondneuzen in musea
Natuurlijk miste ik niet alleen de Efteling tijdens deze maanden, ik miste ook het bezoeken van musea. Ik heb nu iets meer dan een jaar een Museumjaarkaart en dat bevalt heel goed. Het bezoeken van musea is voor mij een manier om te ontspannen. Rondneuzen in een museum, lachen om gekke kunst of kijken bij de Romeinen in het Rijksmuseum van Oudheden hier in Leiden. Het is echt niet leuk als zoiets wegvalt. Niet alleen voor mij, maar vooral ook voor de musea. Zij zitten door Corona ineens maandenlang zonder inkomsten en ondertussen blijven de enorm hoge huurkosten wel. Heb me best wel zorgen gemaakt over of de cultuursector niet zou instorten. Gelukkig lijkt dat in Leiden mee te vallen. Nu de musea weer open zijn heb ik ook bij bijna allemaal een reservering. Zoveel zin in!

Rondneuzen in het vet mooie Naturalis

(T)huisfeestje
Tijdens deze Corona periode zijn er helaas wel meer vormen van ontspanning voor mij weggevallen. Het wordt namelijk een zomer zonder festivals en als ik iets niet leuk vind, dan is het dat wel. Nu alles weer langzaam ‘normaal’ lijkt te worden, is dit de enige branche waar nog veel onzekerheid voor is. Zolang er geen vaccin is, is er geen festival. Oftewel geen Lowlands, geen Zwarte Cross, Concert at Sea, Pinkpop. Niks. Dat vind ik niet leuk en vooral de onzekerheid over wanneer er ooit wel weer een festival is, maakt me nerveus. Voorlopig houden wij thuis af en toe een (t)huisfeestje. Misschien zet ik dit jaar m’n tent ook wel in de tuin, beetje Lowlands vibes maken toch?

Interraillen
Het laatste waar ik enorm naar uitkijk is reizen! Vorig jaar in november ben ik namelijk begonnen met het plannen van een Interrail reis voor komende zomer. Iets wat ik in mijn leven al heel lang wou en dit jaar leek het eindelijk te lukken. De komst van Corona maakte het allemaal erg onzeker, vond ik niet zo leuk. Maaaarrr, ik zag gister dan we vanaf 15 juni weer naar de Schengenlanden mogen reizen. En dat is heel nice, want het lijkt erop dat mijn reis dan dus alsnog door gaat. Aaaaaaaah yes.

Heel leuk allemaal naar de Efteling, musea en dat reizen. Maar eigenlijk heb ik gewoon een biertje drinken op terras ook gemist. Zeker nu het de afgelopen tijd zo lekker weer was. Wat heb jij gemist? Ik ben benieuwd. Laat het me weten.