Je hoeft deze zomer echt niet naar Griekse stranden te vliegen als je de zon wil vinden. Ik zeker niet! In mijn zolderkamertje is het net alsof de zon bij mij in huis woont en eigenlijk onderhuur zou moeten betalen. Zonnebrand voelt meer als olijfolie en de hete Haarlemmerstraat als een bakplaat. Hoe ga je met deze hitte om?

Neem geen pony, maar een masker

Ik weet ook echt niet wat me bezielde toen ik twee weken geleden een pony heb laten knippen. Mijn voorhoofd is heet genoeg om er een eitje op te bakken. Wat wel enorm helpt tegen de hitte is goedkope gezichtsmaskertjes. Misschien heb je ze wel eens op Instagram gezien? ‘Sheet masks’ met gaatjes voor je ogen, neus en mond. Bij de Kruidvat liggen ze er voor een euro… en ze kunnen in de koelkast! Dat je je huisgenootjes laat schrikken als je met een maskertje op in de keuken staat is de verkoeling en een verwenmomentje zeker waard.

Ga naar de Bioscoop

Ik heb deze zomer twee baantjes en het grote geluk dat daar altijd de airco vol op aan staat. Helaas is dit niet overal zo en laten veel studentenhuizen je voelen alsof je een tomaatje bent in je eigen broeikas. Waar dit niet zo is, is de bioscoop! Wil je twee uurtjes uit de hitte, koop dan een kaartje voor een film en een koud flesje fris aan de toonbank. Wissel je zonnebril in voor een 3D-bril en vergeet niet om je collegekaart te laten zien voor korting op je kaartje! Check hier waar je deze zomer allemaal nog meer studentenkorting krijgt!

Hydrateer, lucht en geniet

Als je dorst hebt met deze hitte dan is je lichaam eigenlijk al uitgedroogd. Hou water drinken goed bij en leg een doos perenijsjes in de vriezer. Hou je niet van water? Een schijfje citroen of sinaasappel of een paar blaadjes munt in je flesje maken het was frisser en lekkerder. Zorg dat de ramen en gordijnen overdag dicht zijn en laat alles lekker luchten in de avond. Smeer je altijd goed in met een hoge factor zonnebrand en vraag altijd aan je vrienden of ze dit ook doen! Oververhitting ziet er bij veel mensen anders uit, dus wees lief voor elkaar en hou elkaar in de gaten. En vergeet natuurlijk niet gewoon van je vakantie te genieten. Voordat je het weet baden we weer in het studeerzweet tijdens de tentamenweken.

Heb jij nog een briljante gouden tip om je hoofd en de rest van je overhit lijf cool te houden? We willen het horen! Deel het met ons in de comments.

Geschreven door Sanne Moleman