Ik ben een 24-jarige student uit het land van Guus Meeuwis met een passie voor de Engelse taal en cultuur. Dat is daarom ook precies de bachelor die ik volg. Daarvoor kon ik niet in Tilburg blijven, maar dat vind ik ook helemaal niet erg aangezien Leiden zo’n mooi stadje is. Een van mijn beste vrienden studeerde ook Engelse Taal & Cultuur in Leiden en kreeg altijd zoveel leuke verhalen van haar mee. De keuze was makkelijk gemaakt.

In Leiden woon ik in een belachelijk klein kamertje. Zes hele vierkante meter voor mezelf! Het is een klein paleisje waarin ik samenwoon met een muisje die af en toe zonder kloppen naar binnen weet te komen. Rare woonsituaties leven alleen maar leuke verhalen en betere vooruitzichten op voor de toekomst is wat mijn vader me altijd verteld, dus het is ook helemaal niet zo erg! Ik woon namelijk enorm centraal en ben zoveel in de Universiteitsbibliotheek dat ik ze eigenlijk huur zou moeten betalen. Er is ook zoveel leuks te doen in Leiden. Meestal ben ik in het weekend ook bij mijn ouders om mijn konijntje Pluis te zien en even bij te tanken.

Vaak ben ik te vinden bij indie en rock concerten of in de bioscoop. Met veel plezier kook ik ook en ga ik hardlopen langs de grachten. Ik lees enorm graag en vind het oprecht leuk om essays te schrijven en research te doen. Vandaar dat ik ook bij Het Leids Kwartiertje terecht kwam. Schrijven en lezen zijn twee van de mooiste manieren om je meer te verbinden met de wereld om je heen en ik zou je daarom graag op die manier met mijn blogs meenemen door mijn studententijd!