Mariska P

Inmiddels is Mariska afgestudeerd, maar lees haar blogs hier terug!

Word jij later dan CSI? Dit is een standaard reactie als ik vertel dat ik Criminologie studeer. Mijn standaardantwoord daarop is; Nee, gelukkig niet! Het laboratorium is niets voor mij. Als ik vervolgens begin te vertellen dat ik toch vooral de theorieën met betrekking tot criminaliteit bestudeer, kijken mensen altijd lichtelijk beteuterd. Maar als ik vervolgens met al mijn enthousiasme vertel dat dit dus betekent dat ik bestudeer waarom mensen criminaliteit plegen, of en zo ja, hoe het te voorkomen is en wat dan de meest effectieve straffen zijn. Dan krijg ik ze meestal wel weer op mijn hand. De studie Criminologie is ook gewoon ontzettend leuk en interessant!

Na mijn bachelor was het nog best lastig om een master te kiezen, want men zegt dat je met alle Criminologiemasters in principe hetzelfde terecht komt. Daarom heb ik besloten om te kiezen voor de master die mij het beste voorbereidt op mijn toekomst. Dit is de master Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving. In deze master maak je kennis met de verschillende facetten en onderdelen van de beleidscyclus. Dit is tenslotte waar de meeste criminologen terecht komen, in een beleidsfunctie.

Momenteel loop ik stage bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) waar ik mijn scriptie schrijf over partnergeweld onder jongvolwassenen. Daarnaast neem ik deel aan het Talentprogramma, een honours programme van 30 ECTS wat ik volg naast het reguliere masterprogramma, en heb ik een ontzettend leuke en leerzame (bij)baan bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Inmiddels ben ik bijna aan het einde van mijn master gekomen en ben ik me aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Via dit blog houd ik jullie graag op de hoogte van mijn ervaringen als masterstudent!