Als je me vraagt naar mijn hobby’s, is de kans groot dat ik op een bepaald moment zal zeggen: ‘mijn studie’. Hoe kansloos dat ook klinkt, het is wel waar. In 2013 ben ik begonnen met mijn studie Psychologie en ik kan alleen maar zeggen dat dat de beste keuze ooit was. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Hoe ontwikkelen kinderen zich? Of: wat doet het met mijn hersenen als ik luister naar muziek? “Wauw Steph, als iedereen nou eens zo enthousiast was over zijn studie als jij, dan zou alles goed komen”, zei iemand laatst nog tegen me.

Wat ik met mijn studie wilde doen, was tot voor kort nog een raadsel. Niet dat dat uitmaakte, ik heb me tijdens mijn bachelor meer dan vermaakt. Niet alleen met psychologie trouwens. Ook met het Honours College, een minor Journalistiek, een stage bij een online wetenschapsprogramma en een halve minor Latijn, bijvoorbeeld. Ik ben nogal snel enthousiast. Daarom heb ik het ook altijd per ongeluk nét iets te druk.

Maar bachelors kunnen niet eeuwig duren, dus is het tijd voor een nieuwe fase. En wel in de vorm van een research master. Ik heb gekozen voor de richting Cognitive Neuroscience. Onderzoek naar hersenen, dus. Mijn droom is om wetenschapper te worden en zelf psychologisch onderzoek te doen. Het allerliefst zou ik hierover dan ook populair wetenschappelijke artikelen schrijven. Kan dat? Ik weet het niet. Ik ga het in elk geval proberen. Er is namelijk weinig dat ik liever doe dan schrijven.

Als ik geen studieboeken aan het verslinden ben (nee oké, ik overdrijf) of gedachten omzet in woorden, dan ben ik regelmatig te vinden met mijn dispuut of op mijn studentenvereniging, SSR-Leiden. Verder ben ik gek op rockmuziek (en concerten). Lees ik graag. Doe ik weleens een poging tot gitaar spelen (dat wil nog niet zo lukken). En verruil ik mijn appartement in hartje Leiden soms een avondje voor Den Haag, waar ik graag rondhang met vrienden van de middelbare school. Verder kun je me altijd wakker maken voor een kopje sterrenmuntthee uit mijn Harry Potter mok.

Ik ben nog altijd super enthousiast over mijn leven als student en deel dat maar al te graag met je in mijn blogs! Tot snel!

Lees alle blogs van Stephanie hier!