dave

Inmiddels is Dave afgestudeerd, maar lees zijn blogs hier terug!

Opluchting: de tweede bachelor is ook afgerond!
Na de bachelors Engelse taal en cultuur en Rechtsgeleerdheid is het dan eindelijk tijd voor de master. “Weet je het al?”. De vraag die door verlaten gangen in de diepste hoeken van je gedachten terecht komt. Gelukkig wist ik het al snel: Staats- en bestuursrecht!

Na een aantal jaren Engels gestudeerd te hebben besloot ik in mijn laatste jaar om gecombineerd ook aan de bachelor Rechtsgeleerdheid te beginnen. Een goede keuze. “Dat zal dan wel druk zijn?”, werd vaak gezegd: “No sh*t, captain obvious!”. Gelukkig is het allemaal goed gegaan. Beiden zeer verschillende studies met ieder eigen sterke en zwakke punten. Niettemin ben ik zeer tevreden dat ik op deze wijze invulling heb gegeven aan een groot deel van mijn levensjaren. Maar iedereen heeft natuurlijk (hopelijk) een eigen leven die los staat van de studie, verweven met mooie momenten  en ook hele slechte momenten.

Peinzend pak ik mijn gitaar en begin rustig te spelen. Het is begin augustus. Wat een jaar. En het echte werk gaat nu pas echt beginnen. Ik kijk ernaar uit. “Het gaat fantastisch worden!”, denk ik dan. Goed, nu dat duidelijk is ga ik samen met mijn vriendin op vakantie. Zeg nou zelf, 7 jaar studeren zonder vakantie is toch wel heel lang. Tijd om eens bezig te zijn met andere zaken. Allereerst een “playlist” voor de rit die 8 uur in beslag gaat nemen: alle albums van Rush dan maar, goed voor 16-plus uur aan virtuositeit!

Ik staar plotseling naar mijn computerscherm. Het is half 7 in de ochtend en ik was bezig een stuk te schrijven. Zo, even in mijn gedachten verdwaald. Concentreren, en dan doorschrijven. Soms droom je even weg, droom je van het verleden of van de toekomst. En soms word je wakker geschud.

En dan nu de hamvraag: weet iemand waar ik ben op de onderstaande foto? Als prijs trakteer ik op een goede kop koffie (of thee) en een beter gesprek!

Oh ja, nog even voorstellen: ik ben Dave.