demi bioInmiddels is Demi afgestudeerd, maar lees haar blogs hier terug!

“Rechten? Is dat niet saai?” “Gaaf! Word je dan zo’n advocaat die je altijd in films ziet, met ‘objection’ enzo?” “Wist je soms niet wat je wilde doen na je middelbare school?”

Drie reacties die ik, als rechtenstudente, vaak te horen krijg. Nee, Rechten is niet saai, anders zou ik het niet studeren. Nee, ik word geen strafrechtadvocate. Jawel, ik wist wél wat ik wilde doen na de middelbare school, namelijk precies dat: Rechten studeren. Ik ontken niet dat sommige mensen die Rechten studeren niet weten wat ze willen doen, dus dan maar voor Rechten kiezen, maar ik wist zeker dat deze studie iets voor mij was.

Hoewel ik mijn bachelor in 2011 begon met de intentie om wél strafrechtadvocate te worden, ben ik door de jaren heen van gedachten veranderd. Ik denk simpelweg niet dat ik zo’n diehard advocate kan zijn die je ziet in films, die van 07:00 tot 23:00 werkt en allerlei criminelen verdedigt. Tijdens mijn bachelor heb ik een half jaar in de Verenigde Staten gestudeerd en één ding moeten jullie van me weten: ik ben verliefd op de VS. Ik was dit al vóór ik er ging studeren maar nu ben ik helemaal geobsedeerd door dit land.

Na mijn bachelor is het nu tijd om te beginnen aan mijn master. Na veel twijfelen (daar ben ik goed in) en met oog op mijn liefde voor de VS, heb ik uiteindelijk voor de master Public International Law gekozen. Waarom? Ik vond Internationaal Recht één van de leukste vakken van het bachelor curriculum en het is dus niet mijn intentie om voor eeuwig in Nederland te wonen, dus is een internationaal gerichte master wellicht wel handig. Als ik zou mogen kiezen, zou ik voor de Verenigde Naties in New York willen werken. Hoe gaaf zou dat zijn?

Naast studeren houd ik me met verschillende zaken bezig. Ik werk parttime als barista bij Starbucks, ik zit bij Augustinus en ik heb een cordial (beter bekend als ‘jaarclub’) en een gezelschap (beter bekend als ‘dispuut’) waarmee ik elke week samen eet en borrel. Verder houd ik heel erg van muziek. Ik speel gitaar, piano en ik zing. Daarnaast houd ik van reizen, schrijven, lezen, bakken en films kijken en filmpjes opnemen.

Door middel van dit blog wil ik jullie meenemen op het avontuur dat mijn master heet. Ik wens jullie veel leesplezier!

Voor meer informatie over mijn master, kijk op: unileidenmasters.nl