Lune VisserMijn naam is Lune Visser en ik zit in het derde jaar van de studie Taalwetenschap. Vaak vragen mensen aan me hoeveel talen ik spreek of schakelen ze me in als het om een spellingkwestie gaat, maar dan probeer ik ze altijd uit te leggen dat dat niet hetgeen is wat ik doe. Wat ik dan wel doe? Echt van alles; van stijlfiguren spotten tot boodschappenlijstjes analyseren. Ook heb ik sinds een jaar de Afrikaanse klik-klanken onder de knie en weet ik alles over de herkomst van het woord ‘fuut’.

Graag wilde ik iets studeren wat ik leuk vond, en dat ik nog geen idee heb wat ik hier later mee ga doen, maakt me dus ook niet zo veel uit. Eindig ik later achter de kassa bij de Albert Heijn of word ik een befaamd onderzoeker naar taalgebruik op social media? Het blijft nog even de vraag. Onvoorspelbaarheid houdt het leven tenminste een beetje spannend.

Ik ben geboren en getogen in Den Haag, maar begin 2017 ben ik naar Leiden verhuisd, omdat ik iedere dag die 11 minuten in de trein niet meer aankon. Hier ben ik lid geworden van Augustinus, en werk ik in een restaurant, waar ik met plezier de rode wijn op tafel probeer te zetten zonder een wit overhemd te raken. Verder vind ik op de bank liggen, series kijken en drankjes doen top, en ook sla ik nog weleens vrolijk mijn drumstel kapot.

Lees alle blogs van Lune hier!