Inmiddels is Marieke afgestudeerd, maar lees haar blogs hier terug!

Welcome to my world: the business side of law!MariekeP

Mensen hebben altijd een bepaalde kijk op dingen. Zo is er ook een bepaald beeld van studenten die gekozen hebben voor het vakgebied ondernemingsrecht. Buiten het feit dat veel mensen denken dat wij alleen bezig zijn met het ontfutselen van cijfers, overnames en uitkoopregelingen bestaan er nog enkele andere “vooroordelen”. Volgens deze mensen komen veel ondernemingsrecht studenten terecht op de Zuidas, hangt de kast vol met nét iets pittigere mantelpakjes en zijn plaatsten als NY en London terugkerende agendapunten. Raar maar waar, eigenlijk spraken die (cliché)beelden mij één voor één aan. Als je uit een familie komt waar het ondernemen door het bloed stroomt weet je precies hoe deze beelden gevormd zijn. Business law is a lifestyle… Voor mij klonk dit als muziek in de oren en de keuze was dan ook snel gemaakt: de masterspecialisatie Ondernemingsrecht wordt mijn master.

Na vier jaar over mijn bachelor gedaan te hebben, ben ik reeds vorig jaar (2012-2013) begonnen aan de master Ondernemingsrecht. Niet alleen de passie voor het ondernemerschap heeft mij de knoop laten doorhakken. Ondernemingsrecht is altijd ‘booming’. Denk bijvoorbeeld aan grote overnames of wanbeleid binnen het bestuur van multinationals. You name it, we have it. Het is een vakgebied dat altijd in beweging is. Die beweging zie je ook terug in de verschillende richtingen binnen de masterspecialisatie. Ga je liever de kant op van het vermogensrecht of eerder de intellectuele eigendom-zijde, het kan allemaal. Natuurlijk moet je wel een bepaalde affiniteit hebben met ‘de zakelijke kant’ van het recht (en ja interesse in cijfers, aandelen etc. is wel een pré). Daarnaast is grensoverschrijdend denken geen slechte eigenschap om te hebben bij deze master. Staat dit allemaal op jouw lijstje? Dan is ondernemingsrecht zeer zeker ook iets voor jou!

Voor mij zit het er alweer bijna op. Aankomend half jaar staat in het teken van de ‘verplichte’ stage (jazeker, dit is onderdeel van de master), mijn afstudeerscriptie en het laatste tien-weeksvak. Mijn stage zal ik vanaf aankomende september voor drie maanden gaan lopen bij Unilever in Rotterdam. Ik combineer deze met het schrijven van mijn intellectueel eigendom-getinte scriptie over ‘Koningshuis’-merken. En aangezien ik graag van alle markten thuis ben staat er na mijn afstuderen in februari een nieuwe masterspecialisatie op de planning: Financieel recht.

Kortom, een (lekkere) drukke tijd waar ik jullie graag een inkijkje in geef!