Sanne 15-06-1

Inmiddels is Sanne afgestudeerd, maar lees haar blogs hier terug!

Vanaf de brugklas wist ik het al: ik zou bioloog worden. Wat het precies inhield wist ik toen nog niet, maar dát ik het wilde worden wist ik wel. Helaas was ik op het VWO niet erg goed in de vakken die je nodig had om met de Biologie studie te beginnen. Ik wist dat er twee opties waren: stoppen of er keihard voor gaan. En dat laatste deed ik. Dus op de dag dat ik mijn Vwo-diploma mocht ophalen en mijn neus ophaalde voor alle docenten die niet in mij geloofden, wist ik dat dit de juiste keus was geweest.

Nu kijk ik vol verrukking terug naar die keuze, waarvan het moment alweer een eeuwigheid geleden  lijkt te zijn. En nu volg ik een master in Biologie. Mijn eerste jaar is ‘gewoon’ een onderzoeksjaar, het tweede jaar wetenschapscommunicatie met Biologie als insteek. “Word je dan zoals Freek Vonk en Steve Irwin?”, vragen mensen mij dan. Nee, ik blijf Sanne van Gammeren. Wat voor soort bioloog ik uiteindelijk zal worden weet ik nog niet, maar dat ik er een ga worden, dát weet ik wel.

“Ik wil weg”, zei ik vaak tegen mijzelf. Tijdens mijn bachelor kwam het daar niet van. Een vakantie was niet genoeg: ik zou alleen moeten gaan en ver, ver weg moeten reizen. In mei 2015 ben ik afgereisd naar het walhalla voor biologen: De Galapagos eilanden. Dit is de plek waar alle ideeën en theorieën over biologie ontsproten in de handen van Charles Darwin. Ik heb er een hoop geleerd over Biologie, maar nog meer over mijzelf. Enkele blogs over deze reis zijn terug te vinden op deze site.

Naast biologie ben ik lid bij de studievereniging De Leidse Biologen Club en heb ik verschillende leuke baantjes. Zo werk ik bij de Hortus Botanicus als rondleider en schrijver en als student-assistent bij de Universiteit. Bij de biologen op de Uni heerst altijd een gezellige en ontspannen sfeer en voel ik me vrij om met docenten te praten. Dat ik een beetje uitloop op mijn studietijd door mijn Galapagos avontuur vind ik niet zo erg, er zijn genoeg leuke dingen te doen aan de Universiteit Leiden.

Zo ben ik eind november 2015 met mijn stage begonnen, ik doe onderzoek naar copulatie bij vliegen. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, daarom zal ik het ook niet laten er een blog aan te wijden. Begin maart zal ik deelnemen aan het vak ‘Tropical Biodiversity and Field Methods’ dat deels in Leiden, deels in Borneo zal plaatsvinden. Na twee weken les in een veldstation in de jungle, trek ik er nog een week op uit om de beleving compleet te maken.