Den Haag bij dag is een deftige stad; denk aan wandelen langs het Lange Voorhout, discussies over politiek en een kopje thee in hotel des Indes. Leuk allemaal. Maar de hofstad heeft ook ná achtten heel veel te bieden. Ontdek met mij de plekjes waar je ’s nachts wilt zijn, als de quarantaine voorbij is natuurlijk. Dan hebben we wat om naar uit te kijken!

Foto van de Grote Markt in Den Haag.
De klassieker, de grote markt, voor ieder wat wils.

Voor de borrel die voorafgaat aan het echte werk in de grote Haagse clubs, k ga je naar de Grote Markt of het Plein, waar veel leuke bar-restaurants hun terrassen buiten hebben staan. Deze twee plekken zijn het hart van het uitgaansleven in Den Haag en de beste plek om mensen te kijken. Maar er zijn nog zat andere opties om je avond af te trappen.

De Oude Molstraat

Foto van café de oude mol, een gezellig plekje met groene klimop vboven de deur en gebloemde dekentjes voor de mensen op het terras.
De kleurrijkste bruine kroeg van Den Haag!

Den Haag zit namelijk stampvol met leuke cafés. Zo heb je de Oude Mol in, je raadt het al, de Oude Molstraat. De eigenaresse heeft deze bruine kroeg omgetoverd tot een vrolijke plek om een biertje te drinken. Aan tafeltjes met verse bloemen lopen vloeien generaties en gesprekken in elkaar over. Elke maandagavond speelt er een bandje. Verderop in de straat zit ook het Franse Le Café en de populaire Huppeldepub. Zomer’s kan je hier op het terras van Lapsang heerlijk wijn drinken, voor cocktails kan je bij Milû terecht. Woensdag is cocktaildag! Alle cocktails voor vijf euro, you’re welcome. Ik ben gek op de espresso martini, die je ook nog wat extra energie geeft voor de avond.

Veenkade

Op de Veenkade vind je ook een goede mix van horeca. Café De Bieb is lekker ruim en heeft een goede selectie biertjes op de tap staan. Hier worden regelmatig ook plaatjes gedraaid, voor als je wel wil dansen, maar niet wil verplaatsen. Zomer’s kan je hier heerlijk op de terrasboot de laatste zonnestraaltjes vangen. Verderop zit Grapes and Olives, een knusse wijnbar die uitermate geschikt is voor datenight – al dan niet met bestie. Tip: ga lekker aan de bar zitten, zo kan je de barman- of vrouw uithoren over alle lekkere wijn die ze hier schenken. Tijdens Jazz in de gracht verrijst er een podium in de gracht en kan je genieten van live muziek.

Fancy smancy cocktails

Kiekje van de voorgevel van Milú, waar je als kuikentje onder de warmtelampen van drankjes kan genieten.
Milu zit in ‘de Driehoekjes’, op het terras zit je als een kuikentje onder een warmtelamp van je drankje te genieten.

Ik had het al even over de cocktails van Milû. Maar ook bij Tiki Room Vavoom op de Grote Markt zijn ze niet vies van een cocktail. Maar wist je dat je in Den Haag vrij veel high end cocktailbars hebt? Neem nou cocktailbar Hotel Indigo, dof je eens goed op, loop door de kluisdeuren en dompel je onder in de shabby chique wereld van de jaren ’50. Ook in het Hilton kan je heerlijke cocktails drinken. Een laatste pareltje is het Syndicaat, als je een tafeltje reserveert ontvang je instructies om bij de locatie te komen. Binnen is het verboden foto’s te maken en mag je niet te veel herrie maken. Deze bar is namelijk geïnspireerd op illegale bars die werden geopend tijdens de drooglegging van Noord-Amerika. Perfect voor als je nog wat anders hebt te verbergen dan je hang naar cocktails.

La Plage

Bovenop al deze heerlijkheden in het centrum ontwikkelt zich naarmate de temperatuur oploopt een heus uitgaansleven op het strand. Voor ieder is er wel iets. Wil je door licht en geluid? Ga naar het Zwarte Pad. Liever met een fles wijn op het strand? Het stuk strand voor de haven is altijd vol leven en niet te afgelegen. Een biertje met de locals? Strandpaviljoen Zuid zit zomer’s vol zongebruind schoon. Tof, en door de combinatie met de houtoven pizza’s en ouderwetse strandstoeltjes is het mijn favoriete strandtent. 

Dus, van shabby tot chic, Den Haag heeft het allemaal. Met deze tips ben je gegarandeerd van een goed begin van de avond. In deel twee vertel ik je waar je de rest van de avond weg kan dansen. Maar voor nu, blijf lekker thuis en bedenkt alvast wat je aan gaat doen op de eerste avond dat we weer mogen!