aranka kl

Inmiddels is Aranka afgestudeerd, maar lees haar blogs hier terug!

Hello en konnichi wa! Drie talen in één groet, dat is toch best knap. Dit zal waarschijnlijk meer regel dan uitzondering worden in mijn blogs, want ik doe niet één maar twee masters! Te weten: de master Literary Studies: English Literature and Culture en de master Asian Studies, met als specialisatie East Asian Studies, Japan-track.

Nadat Engels in eerste instantie toch niet de studie voor mij leek te zijn toen ik in Groningen begon met studeren na mijn eindexamen vwo, ben ik naar Leiden gekomen om hier Japans te gaan studeren. Toen bleek dat in Leiden mijn favoriete onderdeel van de studie Engels, filologie (a.k.a. historische taalkunde) wel uitgebreid aan bod kwam in de bachelor, besloot ik in mijn tweede jaar om ook mijn bachelor Engels te halen.

Van september 2010 – augustus 2011 heb ik Engels studeren op een laag pitje gezet, omdat ik voor een jaar op uitwisseling ben geweest naar Nagasaki, Japan. Dit is zonder meer één van de beste beslissingen van mijn leven geweest, en ik hoop dan ook in de toekomst ooit nog naar het buitenland te kunnen verhuizen voor mijn werk.

Altijd en eeuwig ambitieus – naast twee studies heb ik ook twee jaar bestuurswerk voor de studievereniging van Japans gedaan – heb ik besloten om ook van beide studies een master te behalen. O ja, en voorzitter te worden van de studievereniging van Engels. Work it, baby, work it! Ik ben een pro geworden in plannen en geniet van alle drukte van mijn huidige leven als student, waarbij ik ook probeer zo veel mogelijk te genieten van mijn eigen huisje en samenwonen met mijn vriend. Net zoals mijn leven, zullen mijn blogs heel veel verschillende onderwerpen bestrijken.

Wil je meer lezen over mijn masters? Kijk dan op unileidenmasters.nl!