bvdm

Inmiddels is Bart afgestudeerd, maar lees zijn blogs hier terug!

Uitleggen wat psychologie is en wat de studie inhoud is niet zo lastig. De eerste problemen doen zich voor als de woorden ‘klinische psychologie’ vallen. De vraag “wat is er klinisch aan dan?” volgt al snel. Lastig, ook voor mij. Ik maak me er meestal van af door een term als ‘therapeut’  te mompelen. Aangezien dat niet echt een heldere uitleg is, probeer ik via dit blog de balans weer te herstellen. Op dit blog kunnen mensen een inkijk krijgen in de studie, waardoor ze mogelijk enthousiast worden. Wie weet leidt het ook tot herkenning bij huidige studenten. Mocht dit allemaal niet lukken dan is het in ieder geval een goede uitlaatklep voor mij.

De route naar de masterspecialisatie Klinische Psychologie liep met een kleine omweg. Tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Hogeschool Utrecht kon ik een aantal psychologievakken volgen aan Universiteit Twente. Nadat ik in Utrecht m’n diploma had ondertekend kon ik een toelatingstentamen in Leiden maken. Universiteit Leiden klinkt voor mij iets robuuster dan die van Twente, hoewel ik daar ook fijn heb gestudeerd. De reisafstand is korter, dus dat was ook een reden om voor Leiden te kiezen. Vervolgens heb ik mij door de premaster geworsteld, waarna ik dit jaar de master mag doen.

Het vakgebied psychologie is heel breed, dus er zullen voldoende onderwerpen aan bod komen hier. Ik zal mijn mening geven over alles dat met psychologie of de universiteit te maken heeft. Uiteraard komt de master zelf ook aan bod, tot de laatste stagedag aan toe. Mocht je willen reageren, dan kan dat hier op de website, het kan ook via Twitter.

Veel leesplezier, ik hoop dat je nog vaker terug komt op dit blog!