Combineren kun je leren. En nee, dan heb ik het niet over het combineren van een legging met een kort shirt. Hallo, absolute no go! Of vergeten die meiden die dit dragen ’s ochtends een rokje aan te trekken?! Anyway, ik heb het over het combineren van studie en stage met alle andere dingen die ik moet en wil doen zonder dat ik tijd voor slaap overhoud.

Als ik op zondag in mijn agenda kijk om te zien hoe mijn week eruit gaat zien, dan ben ik blij als ik zie dat ik deze week op drie avonden nog niets gepland heb. Dit is wel een vooruitgang met een aantal weken geleden toen ik echt alle avonden iets gepland had en ik weinig thuis was. Overdag stage of college en dan ’s avonds weer weg, dat bleek iets te veel van het goede. Ik wilde te veel doen en kwam daardoor wel eens uren, vooral slaapuren, te kort. Slaap is overrated? Dat hoor je mij niet meer zeggen, want moe op stage zitten is ook niet fijn. Ik heb gelukkig erg naar mijn zijn op mijn stage bij de Politie hier in Leiden, toch kan ik niet wachten tot ik ben afgestudeerd. Het schrijven van een scriptie is namelijk niet zo mijn ding. Het is ook weer niet zo dat ik het echt heel vreselijk vind, maar echt happy word ik er nu (nog) niet van. Met mijn onderwerp ben ik wel echt blij, dus dat verzacht het leed aanzienlijk. Die scriptie komt uiteindelijk af als ik hard werk, dus ik hou me toch wel braaf heel wat uren bezig met schrijven, interviewen en het lezen van de literatuur. Om dit vol te kunnen houden probeer ik dus sinds twee weken wat meer avonden voor mezelf vrij te houden. Dat rennen, hollen, vliegen is ook gewoon niet handig, want ik heb ook nog een laatste tentamen waarvoor ik moet studeren. Dus even wat minder de hort op en wat vaker op tijd naar bed. Het is toch wel fijn om iedere nacht minimaal zeven uur te slapen, want eerlijk gezegd ben ik soms kapot moe van alles. Die scriptie houdt me toch meer bezig dan ik hoopte en die dagen stage met interviews slurpen toch wat meer energie dan verwacht. Word ik toch nog verstandig en volwassen ;).

 

tumblr_n2qiigUtaD1s7oslgo2_500