Ik kan me nog wel herinneren dat ik in september 2008 begon als eerstejaars bij de Universiteit Leiden. Net als deze week liep ik destijds de EL CID, wat echt een superstart van mijn studietijd is geweest. Ik had de keuze gemaakt voor de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen, waar ik nu nog steeds heel blij mee ben. Als 18-jarig meisje ging ik  elke dag vanuit Nieuwegein heen en weer naar Leiden. Veel colleges en practica, maar ondanks dat voelde ik me al heel snel thuis. Nu, bijna 7 jaar later is het einde van mijn studietijd in zicht. Per 1 september ben ik klaar met mijn laatste stage, wat inhoudt dat ik nog voor het eind van 2014 mijn diploma ga behalen. Het is nog een beetje afhankelijk van wanneer mijn cijfers zijn ingeleverd, maar waarschijnlijk studeer ik in oktober officieel af. De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het zoeken van een baan. Promoveren of gelijk de industrie in? Nadat ik geprobeerd heb of ik mijn huidige onderzoek in een promotietraject zou kunnen omzetten, wat toch wel heel moeilijk ging worden, ben ik in de industrie gaan solliciteren. Uiteindelijk heb ik mijn keuze gemaakt, en heb werving- en selectiebureau’s en detacheringsbureau’s ingeschakeld of ze me konden helpen. En zo ben ik voorgesteld bij Bipharma, waar ik vrijdag een arbeidsvoorwaardengesprek heb. Ik heb een baan!

Nu is het nog een kleine drie weken voordat mijn stage helemaal klaar moet zijn. Het verslag schiet al op en de deadlines die ik mezelf gesteld heb, kan ik een voor een afvinken. Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad bij Astellas, heel veel geleerd en het onderzoek een spannende en interessante richting gegeven. Nog heel eventjes en dan moet ik echt afscheid gaan nemen van mijn collega’s hier. Maar gelukkig heb ik nog een paar weken! Al kan ik niet wachten tot ik mag beginnen aan mijn nieuwe uitdaging bij Bipharma.

blogfoto