In de masterfase komt het normale werkleven steeds dichterbij. De colleges, opdrachten en tentamens inruilen voor een 40 uur durende werkweek. Veel studenten kijken naar dit moment uit. Financieel ga je er vaak dan ook flink op vooruit. Uiteraard speelt die gedachte ook in mijn hoofd. Ik verwacht echter de rest van mijn leven nog verder te studeren, je bent nooit uitgeleerd. Om deze reden ga ik vanaf september toch nog maar verder met mijn tweede masterspecialisatie. Nu kan ik nog studeren, over tien jaar gaat dat hoogstwaarschijnlijk toch minder makkelijk!

De masterfase

In de masterfase krijg je voornamelijk vakken waarvoor je schriftelijke opdrachten moet schrijven. Het hersenloos stampen van informatie voor tentamens is niet meer nodig. Ik kan mijn master combineren met mijn “bijbanen” en overige  nevenactiviteiten. In één van mijn eerdere blogs schreef ik al dat ik nooit echt een keuze heb kunnen maken tussen de masterspecialisaties Ondernemingsrecht en Staats- en bestuursrecht. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de masterspecialisatie Ondernemingsrecht. Deze master is ontzettend leuk en uitdagend. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de commerciële advocatuur. Gezien mijn interesse in mensenrechten en bovenstaande afweging wil ik in september starten met mijn tweede masterspecialisatie.

Nu de pensioengerechtigde leeftijd is verhoogd gaat iedereen langer werken. Ik zoek werk waarbij ik kan blijven denken (leren). Voordat ik hiermee ga starten ga ik eerst nog maar beginnen met de master Staats- en bestuursrecht. Leren zonder te denken is ijdel. Denken zonder te leren is gevaarlijk- Confucius

images-1