Dit is mijn laatste blog voor het Leids Kwartiertje.  Allereerst wil ik jullie, de lezers, bedanken voor het volgen van dit blog. Natuurlijk wil ik ook het Leids Kwartiertje bedanken dat ze mij de ruimte hebben gegeven om hier te bloggen. Ik heb met heel veel plezier geschreven voor het Leids Kwartiertje en ik hoop dat jullie met evenveel plezier hebben gelezen!

Afscheid nemen van mensen, dingen, situaties en tijdperken is over het algemeen niet mijn sterkste kant. Het neemt gelukkig niet zulke ernstige vormen aan dat ik niks kan weggooien of me huilend in de armen van mijn scriptiebegeleider of manager werp. Maar de wetenschap dat ik voorlopig niet meer op fijne plaatsen zal komen waar ik ontzettend veel geleerd heb maakt mij toch even stil.

In mijn vorige blog schreef ik dat ik mijn scriptie net had ingeleverd, inmiddels heb ik ook het cijfer terug. Mijn scriptie was het laatste onderdeel van mijn master Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving. Dit betekent dat ik nu echt afgestudeerd ben! Tegelijk met het inleveren van mijn scriptie liep het project op mijn werk (het woord bijbaan doet geen recht aan de inhoud en de bijbehorende verantwoordelijkheden van mijn werk) ten einde. Op de dag dat ik mijn afstuderen aanvraag geef ik ook de eindpresentatie over het project wat ik heb gedaan op mijn werk. Pats boem. Op één dag alles afgerond. Einde van mijn vaste dagbestedingen. “En nu solliciteren?”, hoor ik je denken. Nee, niet meer voor mij! Daar ben ik de afgelopen drie maanden al druk mee bezig geweest naast mijn stage, scriptie en werk. En met succes! Want vanaf 1 mei start ik met mijn droombaan.

Dus naast afscheid nemen van het studentenleven is dit vooral ook de start van iets nieuws. De start van een nieuwe leerzame tijd. Ik heb er zin in! Maar voor ik definitief het studentenleven verlaat en me stort in het werkende leven ga ik eerst nog even een weekje naar Barca.

Ok doei.okdoei