Iets om te schrijven? Check!

broken-communicationBloknoot mee? Check!

Object voor het voorstelrondje? Check!

Motivatie? Nou en of!

Ik ben helemaal klaar om mij op mijn nieuwe (en allerlaatste) blok te storten: Science, Communication & Society (SCS). Ik had mij namelijk bedacht dat het hartstikke leuk is dat ik intussen wat lab-ervaring heb opgedaan, mijn resultaten enigszins in een artikel kan verwerken en hier en daar een presentatie gegeven heb aan vakgenoten, maar dat ik geen idee heb hoe het eraan toe gaat in de journalistieke wereld. Tijd om daar iets aan te doen dus.

Met mij gaan nog 20 andere bèta-studenten de confrontatie met deze gamma-wereld aan. En ja hoor, onze vooroordelen worden gelijk in het eerste uur bevestigd. De gebruikelijke regels (niet te laat komen, geen mobieltjes op tafel, etc.) worden in de vorm van tekeningen aan de muur geplakt en een ieder van ons mag zich aan de hand van een zelfgekozen object voorstellen. s’ Middags komen we al in bekender vaarwater met een college over onderzoek naar communicatie, hoewel ook dat nog vrij vaag overkomt in vergelijking met Biomedische Wetenschappen.

school-0309_1Na ‘Visuele communicatie’ en ‘Museologie’ wordt het mij zo langzaam duidelijk dat ik hier niet ver zal komen met exact denken en objectieve observaties. Al mijn aangeleerde houdingen kunnen overboord: Wat vóel je? Wat vínd je hiervan? Wat zijn jóuw ervaringen? Het is even wennen, maar ik ben wel enthousiast. Wie wordt er nou niet vrolijk van een aanmoediging zo veel mogelijk plaatjes in  college-aantekeningen te verwerken of een museumbezoek tijdens studietijd? Zelfs het ‘huiswerk’ (ja echt, geen grapje) maak ik met plezier.

Nu alleen nog even iets doen aan dat stemmetje in mijn hoofd. “Was je niet nog een stage aan het afronden? Hoe zit het met dat stageverslag? Heb je je begeleider al gemaild?”
Het komt goed. Heus. Ik ga er zo aan zitten. En anders morgen wel… of overmorgen.