Mijn naam is Mandy en ik doe de master North American Studies in Leiden. Ik heb mijn bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht afgerond in 2013 en ben vervolgens naar Zweden vertrokken om daar de master Holocaust and Genocide Studies te volgen aan Uppsala University. Een hele stap, maar niet mijn eerste ervaring met studeren in het buitenland; dit was een semester aan de University of Oklahoma in het najaar van 2016 (jawel, tijdens de verkiezing van Trump). Ik vind de geschiedenis en cultuur van de Verenigde Staten ontzettend interessant, vandaar dat ik voor mijn tweede master voor North American Studies heb gekozen.

Naast mijn studie ben ik lid van de Opleidingscommissie en het bestuur van onze studievereniging LUNAS. In mijn leven naast de universiteit werk ik als redacteur, doe ik aan hardlopen en sta ik regelmatig in de keuken om een taart/cake/brownie/you-name-it te bakken. Omdat ik na mijn studie weer naar Zweden zal verhuizen, leer ik ook nog een beetje Zweeds. Dit vind ik geen straf; ik houd van taal, van lezen en van schrijven. Vandaar dat ik ook voor Het Leids Kwartiertje blog!