Je kent het wel, zit je rustig tv te kijken, gaan ineens twee mensen uit een talentenjacht een ‘zwaard-gevecht’ houden met ieder een deel van een Twix. Of je kijkt naar mensen die proberen te overleven als echte Robinson Crusoë’s met allemaal dezelfde Teva-sandalen. En herinner je je de Bavaria-jurkjes nog? Officieel heet dit sluikreclame, maar eigenlijk vind ik het gewoon een ongegeneerde manier van reclame maken. Persoonlijk vind ik het erg storend, maar helaas werkt het wel, want zie hier, ik verwerk het in mijn blog! Zo kwam ik op het idee om zelf een stukje ongegeneerde (sluik)reclame toe te passen, want wat zij kunnen kan ik ook!

Beeld je even in dat je naar buiten loopt na je laatste tentamen van je tentamenweek. Je vrijheid ligt weer voor je, dus wat ga je doen? Juist, dat ga je goed vieren! De volgende dag word je brak wakker, want je hebt echt even goed gevierd dat je de tentamens weer overleefd hebt, open je je mailbox en daar heb je weer zo’n mailtje met een link naar een vakevaluatie. Pfff, hier heb je echt teveel hoofdpijn voor! Je klikt het mailtje weg en loopt naar de fusie voor een stevig brakontbijt. Een week later zit je braaf aan een paper in de bieb van het KOG, als SOG-momentje check je even een mailbox. Verrek, wéér zo’n mailtje met een herinnering om de vakevaluatie in te vullen. Dat is niet bepaald het SOG-vermaak waar je op hoopte. Je klikt de e-mail weg en surft naar Facebook of het Leids Kwartiertje.

Een uurtje later zit je in college en vertelt de docent dat naar aanleiding van de evaluatieresultaten de opzet van het vak dit jaar helemaal veranderd is. Je krijgt er dubbele gevoelens bij, iedereen had je al gewaarschuwd dat dit het struikelblok van het jaar was, dus fijn dat de opzet veranderd is! Maar nu heb je niks meer aan de collegeaantekening van je huisgenoot van vorig jaar. Toch maar even goed bij de les blijven en duidelijke aantekeningen maken. Vervolgens hoor je van een docent van het volgende vak dat er een nieuw boek wordt gebruikt dit jaar omdat uit de evaluatie van vorig jaar naar voren kwam dat de literatuur te weinig samenhang had. Dat klinkt goed!

Na dit goede nieuws is het tijd voor een lunch met vrienden. Terwijl je zit te wachten in de kantine vang je een gesprek achter je op. Een jongen en een meisje hebben het over iets wat klinkt als de opleidingscommissie, je hoort ze zeggen dat ze blij zijn dat hun opmerkingen in combinatie met de evaluatieresultaten tijdens de vorige vergadering daadwerkelijk tot veranderingen bij verschillende vakken hebben geleid en dat ze voor elkaar hebben gekregen dat het ene tentamen verplaatst is zodat er nu nog een dag tussen zit om te studeren. Ja, daar ben jij ze inderdaad ook dankbaar voor! Blijkbaar zijn er toch mensen die reageren op die mailtjes van de vakevaluaties en niet alleen de nerds bedenk je je later. Herkenbaar?

Aan al deze veranderingen kan jij ook je steentje bijdragen en wel op twee manieren. De simpelste manier is de vakevaluaties invullen! Er wordt echt iets mee gedaan. Ik kan het weten want ik heb een jaar zitting genomen in de opleidingscommissie en de resultaten worden echt serieus genomen en waar mogelijk worden dingen aangepast. Ten tweede kan jij dit jaar zelf zitting nemen in de opleidingscommissie en je steentje bijdragen aan nóg beter onderwijs!

En wat wil ik dan met mijn stukje sluikreclame? Jou de toegevoegde waarde van de vakevaluaties en van de opleidingscommissie duidelijk maken en je enthousiasmeren om zitting te nemen in de opleidingscommissie! Is dat gelukt? Klik dan snel hier en solliciteer!