Sebastiaan BarelAls ik zelf zou mogen kiezen wat ik later zou willen doen, dan zou ik het liefste de hele wereld afreizen als freelance journalist/fotograaf voor National Geographic.

Als klein jongetje ging ik al vaak op avontuur. De ontdekkingstochten kwamen in werkelijkheid niet verder dan de achtertuin of de speeltuinen in de buurt, maar in mijn gedachten was ik een ontdekkingsreiziger die de meest afgelegen plekken van de wereld verkende. Ik was een archeoloog op zoek naar onontdekte ruïnes en schatten.

Naarmate de leeftijd steeg, daalde het aantal ‘expedities’. De middelbare schooltijd nam tijd in en nieuwe vrienden zorgden voor andere activiteiten. Pas toen ik klaar was op de middelbare school en het overzicht van alle studies doornam, zag ik weer de mogelijkheid om archeoloog te worden.

Ik wilde nooit studeren met het vooruitzicht om van maandag tot vrijdag, van 9 tot 5, op een kantoor te moeten werken. Vaak droom ik weg met dingen die ik nog wil doen, of plekken die ik graag nog ooit zou willen bezoeken. Mede hierdoor ben ik begonnen aan mijn studie Archeologie; de combinatie van praktijk en studie, en de mogelijkheden om met stages te reizen en nieuwe plekken en culturen te ontdekken.

Dit jaar is mijn laatste jaar van mijn bachelor. Naast de standaardvakken heb ik de profielen Noord-West Europa en Early Civilizations. Ook heb ik dit jaar de minor Journalistiek en Nieuwe Media gevolgd en zit ik voor het tweede jaar in het bestuur van mijn studievereniging (Terra). Ik moet me ondertussen ook gaan oriënteren op de masterstudies, nu het eind van mijn studie in zicht is. Voor het Leids Kwartiertje zal mijn focus dus liggen op de voorbereiding hierop.

Wil je meer informatie over de verschillende Archaeology-masters? Kijk dan op: unileidenmasters.nl!

Lees alle blogs van Sebastiaan hier!