“Waarom Chinees?” is een veelvoorkomende vraag van anderen als ik ze vertel wat ik studeer. (bachelor China Studies en master Chinese Studies) “Slimme keuze, China is toch het land van de toekomst” hoor ik dan vaak. Het valt niet te ontkennen dat China aan een waanzinnige opmars bezig is, maar dit is niet mijn reden voor deze studiekeuze. Het was het grote, mysterieuze en onbekende van het land dat me aantrok. Het schrift met “al die gekke tekentjes” heeft me ook van begin af aan gefascineerd.

Naast een opgebloeide liefde voor de Chinese taal en cultuur heb ik door veel te reizen en vakkeuze ook interesse in andere delen van Azië ontwikkeld. Twee keer Leiden verlaten om vervolgens terug te komen is ook verfrissend te noemen. Mijn scriptieonderwerp heeft me langs interessante wegen geleid, van een kijkje achter de schermen in het British Museum tot het schrijven van een blog voor Museum Volkenkunde. Om naast de studie ook met Chinees op ander gebied bezig te zijn, ben ik al enige tijd vrijwilliger voor De Chinese Brug in Den Haag.  

Tijdens mijn studie besloot ik actief te worden bij de Studievereniging Sinologie. Behalve een jaar in het bestuur heb ik ook in bijna iedere commissie van de SVS gezeten. Met name het organiseren van een studiereis naar China (Shanghai, Hangzhou en Suzhou) en jarenlang artikelen schrijven voor het verenigingsblad, de Krant met Karakter, hebben flink bijgedragen aan mijn diepgaande interesse voor alles wat Chinees is.