Hi, ik ben Wilke (20) en je bent nergens veilig voor dit blije ei met haar camera. Als één van de stadsfotografen mag ik dit jaar voor het Leidsch Dagblad op pad om het dagelijkse leven van jongeren in beeld te brengen. Waar ik hier probeer zo natuurgetrouw te fotograferen, mag ik bij de kunstacademie alles in scène zetten. Iedere week volg ik hier met andere Leidse studenten een fotografie vak. En als ik dan een keer die camera thuis wil laten, word ik er toch weer op uit gestuurd door mijn minor journalistiek.

Als derdejaars culturele antropologie studente ben ik op de faculteit vaak niet aanwezig om te studeren. Je zal mij hier eerder aantreffen in een vergadering van een commissie. Na vier commissies bij mijn studievereniging Itiwana, heb ik dit jaar de facultaire loopbaan oriëntatie dag georganiseerd op de faculteit sociale wetenschappen. Daarnaast geef ik als studentambassadeur meeloopdagen aan scholieren, beantwoord ik hun mailtjes en sta ik iedere Open Dag weer met al mijn enthousiasme in de Pieterskerk. 

Mijn vrienden vragen zich dan ook wel eens af of ze nooit een avondje op de bank Netflix kan kijken? Buiten het feit dat ik geen Netflix heb (jawel, deze student heeft echt nul verstand van series), kan ik gewoon niet stil zitten! Een nieuwe uitdaging staat alweer voor mijn deurtje: ik zal de komende maanden stage gaan lopen bij de AVROTROS in Hilversum. Dus in mijn blogs zal ik jullie meenemen in het leven van een actieve student. Tot snel!