Mijn scriptie is zo goed als af en mijn andere mastervakken heb ik inmiddels ook afgerond. Daarmee staat de zomervakantie voor de deur. Hoewel ik heel veel zin heb in twee maandjes vrij, wordt het een hele gekke zomervakantie. Een zomervakantie vol maatregelen en reizen met mondkapjes. Toch kan ik niet wachten, ik ga ondanks alles hele leuke dingen doen.

Eigenlijk viel mijn hele zomervakantie planning weg toen bekend werd dat de festivals niet door gingen. Normaal leef ik van festival naar festival en dat was dit jaar ook het idee. Miss Rona gooide roet in het eten, niet alleen voor mijn festivalagenda, maar ook voor de rest van mijn planning. Deze zomer zou ik namelijk gaan interrailen. Weet niet of je dat wat zegt, maar het idee is dat je Europa doorreist met de trein. Niet een heel goed idee tijdens een pandemie.

Dakterras
Hoewel het inmiddels in theorie wel mogelijk is om onze Interrail reis te maken, hebben we toch besloten om dat niet te doen. Dagenlang in een sneltrein met mondkapjes op, ik word niet per se heel gelukkig van dat idee. In plaats daarvan ga ik deze zomer naar Madrid met een vriendin van me. We hebben een heerlijk hotel, met zwembad op het dakterras in het centrum van Madrid. Dat voelt toch een stuk veiliger dan door allerlei landen te reizen deze zomervakantie. In het ergste geval kunnen we een week lang alleen maar wijntjes drinken bij het zwembad, dat moet te doen zijn toch? Tijdens deze reis kan ik trouwens gelijk mijn Spaans oefenen, ik ben bezig geweest met het leren van Spaans tijdens de lockdown.

Vorige zomer was ik op avontuur met de Thalys

LowLandal
Zoals ik al eerder noemde, viel helaas mijn festivalseizoen in het water, maar ook dat hebben we creatief opgelost. Met de groep mensen waarmee ik naar Lowlands ging, hebben we nu een Landal huisje geboekt. Zo gaan we samen naar LowLandal (ghehe). Misschien zet ik voor het idee wel een tent in de tuin van ons huisje. Dixi ernaast en je hebt alsnog de echte Lowlands vibes. Blikken bier, ook niet vergeten.

Reis verstandig
Ik kijk op deze manier alsnog heel erg uit naar mijn zomervakantie, met een hoop gewijzigde plannen wordt het alsnog heel tof. Bovendien heb ik nu een jaar langer om uit te kijken naar al mijn festivals én ik hoef tijdens de volgende zomervakantie geen festivalkaartjes meer te kopen. Die heb ik namelijk al. Deze zomer is het belangrijk verstandig en creatief te plannen en te reizen. Mijn ambitieuze reisplannen stel ik voorlopig lekker uit, tot er een vaccin is bijvoorbeeld.

Vorig jaar met mama in Alicante

Heb jij deze zomervakantie al reisplannen? Laat het me weten. Mocht je trouwens nog twijfelen over welke landen je beter wel en niet naar toe kan, ANWB heeft een ideale reiswijzer. Fijne vakantie alvast!