Wauw, ik ben afgestudeerd…

Na 6 jaar is het echt helemaal klaar. Afgelopen week heb ik mijn bul ontvangen en 1 oktober was ik begonnen bij m’n baan. Dan is nu het moment om terug te kijken op de studietijd. Wat heb ik een fijne tijd gehad aan de Universiteit van Leiden. Ik voelde me zes jaar geleden al snel thuis. Leuke studiegenoten, een hele leuke vereniging en in een maand had ik ook een kamer gevonden. Wat wil een student nog meer.

Na mijn tweede jaar ging ik een bestuursjaar bij „Aesculapius” doen, waar de kreet “vivat, crescat floreat!” niets over gelogen heeft. Ik heb een ontzettende ontwikkeling door gemaakt en was aan het eind echt klaar om mijn bachelor af te maken en aan de master te beginnen.

Zo begon ik na vier jaar echt aan mijn master, wat jullie de afgelopen twee jaar hebben kunnen volgen met deze blogs. Voor iedereen die nu de keuze maakt voor een master kan ik alleen maar zeggen: ga vooral doen waar jij van denkt dat brengt mij de passie en kennis die ik nodig denk te hebben voor een arbeidscarrière. Ik heb een interessant 9 maanden onderzoeksproject op de afdeling Klinische farmacie en toxicologie gedaan, waar ik ontzettend veel geleerd heb. De keuze vakken waren voor mij echt goed. Ik raad iedereen aan om buiten de grenzen van eigen studie en zelfs wel de Universiteit Leiden te kijken, want een nieuwe manier van onderwijs maakt jezelf alleen maar sterker. Wees kritisch op wat je doet en onthoud dat je studeren voor jezelf doet! Mijn afstudeerproject bij Astellas zal me echt altijd bijblijven. Het is ontzettend gaaf en leerzaam om bij de industrie te lopen. Ik heb daar echt een top tijd gehad.

Nu ben ik echt afgestudeerd en is voor mij het leven als “arbeider” begonnen. Ik heb het nu al erg naar mijn zin bij Bipharma. Met leuke collega’s, vele uitdagingen en genoeg te doen.

Ik wens alle aankomend master studenten, degene die al bezig zijn en degene die bijna klaar zijn heel veel succes en wijsheid. Geniet, want het is voorbij voor je er erg in hebt. Wees kritisch en geloof in jezelf!

Afgestudeerd