Betreft: ANIOS*-positie
Leiden, 7 juli 2015

Geachte potentiële werkgever,

Naar aanleiding van het gebrek aan vacatures in dit vakgebied, richt ik deze openlijke smeekbede aan u. Na mijn aankomende afstuderen, zou ik graag een betaalde functie vervullen, in een willekeurige instelling.

Uw vakgebied heeft mij geïnspireerd en een hernieuwde passie voor geneeskunde gegeven. Volgens mijn overprijsde sollicitatietraining moet ik het ook “breed” en “uitdagend” noemen – waarna ik mezelf in de loop van deze brief verkondig als “breed georiënteerd” en “in voor een uitdaging” en andere sollicitatiebriefsnoepjes laat passeren als “enthousiast” en “flexibel”. Dat ik het zoveelste geneeskundemeisje met een te strak getrokken paardenstaart ben, weet u gelukkig niet. Een pasfoto op het CV is tegenwoordig namelijk een CV-don’t, moet u weten.

Uw instelling spreekt mij in het bijzonder aan, omdat ik van de overige instellingen (nog) geen reactie heb mogen ontvangen en vlekjes begin te krijgen van het idee terug te moeten naar mijn geboortestad.

Zoals mijn bijgevoegde CV u tot in den treuren gaat laten zien, ben ik breed georiënteerd en in voor een uitdaging. Tussen de regels door hoop ik dat u ziet dat ik een prachtige studententijd heb gehad, goed in mijn vel zit en niet kan wachten om dokter te zijn. Daarnaast heb ik nooit gehuild bij Bambi, kan ik zonder handen fietsen en drink ik zonder schaamte zoete witte wijn. Ik heb een voorliefde voor handgeschreven brieven, ken de grote impressionisten en wil een tatoeage. Ik heb ooit een Axel gesprongen op schaatsen en een Axel besprongen in de kroeg en ik vind dat mijn minor aan de kunstacademie wél veel zegt over mij en op mijn CV hoort. Ik heb wel vaker lak aan dure solliciatieadviezen.

Ik maak mijn patiënten aan het lachen en zij mij, ik ga nooit vroegtijdig uit het ziekenhuis weg en koester de kunst in geneeskunst.

In de hoop in voldoende correct Nederlands een zo standaard mogelijke brief te hebben afgeleverd, verblijf ik in afwachting van uw reactie in foetushouding bij mijn ouders op de bank.

Met vriendelijke groet,

Isabelle

solliciteren

*ANIOS = Assistent niet in opleiding tot specialist, doorgaans 1-jarige functie ter voorbereiding op specialisatietraject