Beste lezers,

Allereerst mijn excuses dat het zo lang geduurd heeft voor er weer een blog vanuit mijn kant is gekomen. De reden hiervoor is drukte met stage, studie en campagnecommissie voor Bewust en Progressief. Het lijkt me niet meer dan terecht dat ik even uitleg waarom het zo lang duurde. Want jullie zijn waarschijnlijk allemaal benieuwd wat het inhoudt om een masterstudie Bio-Pharmaceutical Sciences te doen.

Om te beginnen stage, zoals jullie allemaal weten ben ik een negen maanden durend onderzoek aan het doen in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). Gezien het feit dat deze stage eens moet eindigen, zit hier toch wel wat druk achter, zeker omdat ik dat met een goed gevoel wil afsluiten. Het gaat tot nu toe goed. We hebben het hoofddoel van mijn onderzoek gevonden en bevestigd. Maar zoals het in wetenschap gaat: een antwoord op een vraag is geen afsluiting, maar zorgt alleen maar voor meer vragen. Zo ook in mijn onderzoek. Omdat het antwoord dat we nu hebben gevonden (ik kan helaas niet in detail treden, in verband met mogelijke publicatie) nog niet helemaal waterdicht is, moet er gezocht worden naar extra bevestiging. Hiermee ben ik druk bezig. En omdat er toch wat tijdsdruk bij zit, ging dat zoals jullie al wel kunnen verwachten even voor.

Behalve negen maanden onderzoek, moet je tijdens een collegejaar tenminste 60 studiepunten halen. De stage staat voor 52 punten, en dat betekent dat ik nog minimaal 8 punten middels vakken en dergelijke wil halen. De eerste vier punten had ik al met het vak Clinical Pharmacology (een cursus bij het LUMC in samenwerking met het CHDR) gehaald. Dat was het filmpje dat ik een tijd geleden online had geplaatst  In februari, maart en april heb ik een tweede vak gedaan waarvan ik nog aan het wachten ben op het resultaat. Het vak heet Molecular Mechanisms of Cell Death en wordt gegeven door het LACDR (Leiden Academic Center for Drug Research), bij de afdeling toxicologie. Een zeer interessant vak. Maar zoals jullie al verwachten: druk.

Tot slot wil ik jullie nog kort even vertellen over mijn laatste drukke bezigheid als lijsttrekker voor de universiteitsraadslijst van Bewust en Progressief. Van 13 t/m 17 mei vinden de verkiezingen voor de Universiteitsraad plaats en Bewust en Progressief is druk bezig met het plannen van de campagne. Uiteraard geen details, maar ik kan jullie wel vertellen dat het een behoorlijk spannende tijd is. We hebben gelukkig een goed team en ik raad jullie zeker aan om tijdens de verkiezingsweek te stemmen voor de faculteitsraad en universiteitsraad!Nieuwe BeP logo

Tot zover weer even een update van mijn kant. Ik ga snel weer verder met de drukte van de dag!