Je kent het wel. Je zit met vrienden koffie te drinken en je komt op het onderwerp leeftijd. Er is altijd wel iemand die zegt: ‘ik word oud’. Slaat natuurlijk helemaal nergens op want we zijn eigenlijk nog puppies, maar toch.. Door dat zinnetje onstond een gesprek over dat we de viezigheid in onze studentenhuizen moe zijn, dat we wel genoeg tentamens hebben gemaakt en dat de activiteiten niet meer zo leuk zijn als ‘vroegah’.

Misschien word ik niet oud, maar word ik wel te oud voor sommige dingen. Ik vind het leuk om zo nu en dan naar activiteiten van mijn studievereniging te gaan. Toch lijken de activiteiten minder te boeien. Waar ik me eerst sowieso vermaakte en niet kon wachten op de volgende borrel of het volgende feest, lijkt het nu meer moeite te kosten om het leuk te vinden. Ben ik kritischer geworden, heb ik al aan zoveel activiteiten deelgenomen dat het me is gaan vervelen of verschil ik qua leeftijd teveel met de eerstejaars? Ik weet het niet zo goed, maar misschien is het helemaal niet gek dat het zo voelt. Ik ben inmiddels vijfdejaars student, heb al een heel aantal tentamens weten te tackelen en ben nog maar een half jaar verwijderd van mijn afstuderen. Voor veel dingen geldt gewoon: been there, done that. Het is dus tijd voor iets nieuws. Gelukkig ben ik net begonnen aan een nieuwe uitdaging, namelijk een stage bij de Politie. Eens zien hoe me dat gaat bevallen, want wie weet verlang ik over een tijd weer naar de activiteiten waar ik me nu te oud voor voel. Ik zal het jullie laten weten, want op mijn stage voel ik me weer jong en onervaren. Het is ook nooit goed ;).

sticker375x360