Daar heb ik vorige week op geteerd. Nu is er, vind ik, in principe niks mis met krentenbollen en koffie. Daar kan ik best op leven. Maar naarmate de dagen vorderden en de stress en vermoeidheid toenamen, kreeg ik toch echt behoefte aan iets anders.. iets met veel suiker of zo.

Vorige week was de introductieweek van de master Journalistiek en Nieuwe Media (specialisatie Media Studies) van de Universiteit Leiden. We werden meteen in het diepe gegooid. Sebastiaan van der Lubben, docent Internetjournalistiek en onze begeleider die week, verzekerde ons op dag één dat we aan het einde van de week hoofd- en buikpijn zouden hebben van de vermoeidheid en stress. Een leuk vooruitzicht dus.

Wat werd er van ons verwacht? Allereerst werden we ingedeeld in redacties. Ik zat in de redactie economie (zie foto), wat natuurlijk te verwachten was gezien ik de ballen verstand heb van economie. Gelukkig was het een leuke redactie en verliep de samenwerking goed. Samen met Willem (zie foto) heb ik een feature geschreven over de kosten en baten van parken in een stad. De deadline: donderdag 14:00 uur. Donderdag om 09:00 uur ’s ochtends waren we allemaal nog keihard aan het werk. Om ons nog even extra te motiveren zette van der Lubben een gigantische countdown klok aan op het whiteboard (zie foto). We zagen de seconden wegtikken.. no pressure hoor.

Naast een feature over het Singelpark moesten we onze ogen en oren open houden voor nieuwtjes waarvan wij nieuwsberichten moesten produceren voor Sleutelstad en LeidenLokaal. Via via kwam ik op een leuk nieuwtje: de openingsfilm (en tevens een Nederlandse première!) van het Leids Film Festival dit jaar. Tot slot moesten wij het nieuwsuurtje van Sleutelstad FM die vrijdag om 17:00 uur zien te vullen met nieuws. Dit was nog even stressen, want we hadden de reportage zo’n vijf minuten voor de deadline af. We hadden exclusieve cijfers van een peiling van EénVandaag (‘wie is een goede lijsttrekker?’) te pakken, dus het is de moeite waard om dat nog even te luisteren!

Hoewel ik vrijdag inderdaad hoofdpijn had, heb ik de buikpijn gelukkig weten te vermijden. En hoewel we vrijdagavond allemaal doodmoe neerzakten bij de studio van Sleutelstad FM, waren we allemaal behoorlijk tevreden over alles wat we die week voor elkaar hadden gespeeld. Om 17:00 luisterden we met z’n allen naar onze radio uitzending met welverdiende bitterballen en een lekker wijntje (zie foto). Het was een pittige week, maar ook wel kicken dat alles is gelukt!