Ah, de Downtown. De geur van frituur, de dampen van het fornuis en hier en daar een platgetrapt frietje op de tegelvloer. In deze blog leg ik uit waarom snackbar Downtown de mooiste plek van Leiden is.

Authentiek

Voor menig socialemediagebruikende student lijkt het alsof er alleen nog maar opgepoetste Instagram-foto’s op het netvlies kunnen worden geprojecteerd. Natuurlijk wil het oog wat, maar ook afwisseling hoort daarbij. Bij Downtown word je geconfronteerd met een hapklare echtheid; een toegangskaart tot de backstage van de feestavond die je online ziet.

Downtown-menu
#nofilter #gyros #overbelicht

Eten

Niet iedere student is een fijnproever, net zoals niet elke student een glutenvrij, vegetarisch of veganistisch dieet volgt. Breekt jou de wanhoop uit bij het zien van vele soorten pindakaas in de supermarkt of het toegenomen aanbod hummus? Last van opborrelend schuldgevoel bij het zien van bietenbrood? Geen zorgen bij de Downtown, want daar is een kapsalon standaard met vlees en mayonaise standaard met ei. Je weet waar je aan toe bent.

pindakaas
Verschillende soorten pindakaas in een zekere supermarkt

Gezelligheid

Voelde je je heimelijk alleen toen je stond te springen op een meezinger in de Next, wenste je een gesprek met de rockfan een tafel verderop in Lazaru’s terwijl je omringd was door slap geouwehoer, miste je “eet smakelijk” bij het eetcafé in de Vrijplaats? Bij Downtown heb je nog aanspraak voor je “een Turkse pizza alstublieft” kunt zeggen. En aan het eind van de avond zit je nooit zonder gespreksstof. Mocht je hier toch geen zin in hebben, is er altijd nog het excuus van frisse buitenlucht.

El CID-sfeer

En dus, ten slotte, de El CID-sfeer. Lyd, lid of niet-lid, de Downtown sluit iedereen op zondagochtend in haar van het vet glibberige armen. Dus, aan alle eerstejaars en ouderejaars zonder Downtown-badge: kom naar dit eethuis en proef die sfeer.

Downtown