Waar de campus normaal gesproken in het weekend een baken van rust is, krioelde het tijdens het parentsweekend van de bezorgde ouders. Er was veel te doen. De eerste American football match, een informatiemarkt over ‘study abroad’ en ik speelde zelf een voetbalwedstrijd tegen het beste team van Amerika.

Het is nu bijna een maand geleden sinds ik mijn eerste stappen zette op de campus van William and Mary. Met mij een paar honderd eerstejaars die ze hier ‘freshmen’ noemen. De meesten waren nog nooit zo lang van huis geweest, dus was het hoog tijd voor de ouders om een kijkje te nemen op de campus.

Mijn eerste American Football match

Mijn ouders kwamen natuurlijk niet, maar ik vond het een mooi moment om ze even een belletje te geven voordat ik naar de eerste American Football match van mijn leven ging. Mijn universiteit, ook wel de ‘Tribe’ genoemd speelde tegen Bucknell. Na de spectaculaire opening met parachutisten die op het veld probeerden te landen begon de wedstrijd. Toen ik de basisregels eenmaal door had werd de wedstrijd steeds leuker. Daarnaast waren ‘we’ ook nog aan de winnende hand.

American Football

Bezoekje van President Reveley

Er was meer te doen tijdens het parentsweekend. In de Trinkle Hall, dat is een van de grootste zalen, was een informatiemarkt gaande over studeren in het buitenland. Mij was gevraagd om daar wat te vertellen over mijn ervaring. Ik was echter vooral bezig met uitleggen waar Leiden, of zoals zij het uitspreken ‘Lieden’, ligt in Nederland. Leuk was dat niet alleen studenten geïnteresseerd waren in ons ‘Little Amsterdam’, ook President Reveley (De Rector Magnificus) liep even langs. Hij was nog nooit in Leiden geweest en volgens mij had hij er ook nog nooit van gehoord, maar nu dus wel.

Parentsweekend

Shoutouts tijdens soccer

Zondag lag de focus op mijn eigen voetbalwedstrijd. We speelden tegen de University of Charlottesville (UVA), het team dat vorig jaar de competitie voor club soccer won. Daarnaast is UVA bekend van de rellen in Charlottesville afgelopen zomer. Vooraf was er een Facebook evenement aangemaakt waar ik als nieuwe aanwinst van ADO Den Haag werd gepresenteerd. Het schijnt een traditie te zijn om de nieuwe spelers van het team zogenaamde ‘shoutouts’ te geven. We boekten een fantastisch resultaat door een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Soccer

 

Rondje op de campus

Veel ouders sloten het parentsweekend af met een campus wandeling en sommigen inspecteerden nog even de kamers heb ik gehoord. Gelukkig waren mijn ouders er niet, want mijn kamer was alles behalve opgeruimd. Over mijn kamer gesproken, mocht je benieuwd zijn naar mijn kamer, roommate en wooncomplex, check dan even VanSlootenTV #3.