simoneAls ik ergens van houd, dan is het van talen. Als eerste het Nederlands: ik verslond ieder boek dat op mijn pad kwam, schreef talloze verhaaltjes en bedacht er nog veel meer.

Toen kwam daar algauw het Engels bij, het Frans, het Latijn. Literatuur lezen voor school was voor mij geen straf. Ik volgde ieder taal-vak dat er maar werd aangeboden op mijn middelbare school, wat me een Hermelien-achtig rooster opleverde waarbij ik sommige vakken tegelijkertijd zou moeten volgen.

Het werd tijd om een studie te kiezen, maar dat bleek toch niet zo gemakkelijk als gedacht. Een taal, ja, maar welke? Wat zou mijn leergierige brein uit kunnen dagen? Met dat in gedachten viel de keus uiteindelijk op Chinees. Een tonentaal, ieder woord een tongbreker, en dan die karakters, duizenden en duizenden ervan. Ik vond het prachtig en dat vind ik nog steeds.

Ik volgde eerst de bachelor in Leiden en begon vervolgens meteen aan de master. Begin 2016 bezocht ik China voor het eerst, om daar een jaar te wonen, te studeren en vooral mijn ogen uit te kijken. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn master en moet er een scriptie geschreven worden. In mijn blogs lees je over wat me nu in het dagelijks leven bezighoudt, maar ook over mijn jaar in China zal ik nog niet snel uitgeschreven zijn!

Lees alle blogs van Simone hier!