Museumnacht Leiden: in de HortusDe schemer valt als we de loopbrug betreden. Boven ons worden de eerste sterren langzaam zichtbaar in de steeds donker wordende lucht. Voorzichtig banen we ons een weg tussen de vleesetende planten, als we ineens een bekende melodie horen. In de diepte onder ons heeft een strijkkwartet de begintune van Game of Thrones ingezet.

Het is Museumnacht in Leiden, en mijn moeder (mijn date voor de avond) en ik bevinden ons als enige in de nok van de grote kas van de Hortus als de strijkers aan hun optreden beginnen. Nou was het moment daar bovenin de kas tussen alle enorme planten en de sterren op zich al best bijzonder, maar met die muziek erbij? Best wel episch. En weet je, het leven is bij lange na niet episch genoeg.

Veel meer momenten zouden voorzien moeten worden van muziek. Dat je een zaal vol mensen binnen kan lopen op George zijn ultieme strut-your-stuff nummer Too Funky, of je enorm onredelijke baas glimlachend te woord kan staan terwijl Fuck You klinkt. In depressievere periodes kan je pas echt lekker zwelgen als deze op repeat staat, terwijl je dag juist wel fantastisch moet worden als bij het wakker worden Graffiti6 wordt ingestart.

Helaas moet ik na een heerlijk weekend vol leuke dingen waar ik eigenlijk geen tijd voor had nu weer terugkeren naar de redenen van mijn blogstilte de afgelopen weken. Het vanuit Leiden opzetten van een groot project aan de andere kant van de wereld. Het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar tentoonstelling van een aantal Romeinse schepen hier in Nederland. Het schrijven van essays en rapporten. Vier verschillende baantjes om de huur te kunnen betalen én af en toe te kunnen eten. Een project om de stad te vergroenen en verduurzamen. Het opstellen van een workshop proposal voor een belangrijke conferentie. Vergaderingen, vergaderingen, vergaderingen. Oh ja, en mijn scriptie natuurlijk.

Zodra het allemaal weer iets rustiger is, wordt het misschien tijd voor een korte cursus ‘Zeg vaker NEE’, of ‘Realistisch Plannen voor Dummies’. Voorlopig is het echter vooral nog even keihard aanpoten. Af en toe wilde ik dat wat Alice Cooper hier zingt voor mij alvast waar was. Maar de beste muzikale omlijsting voor vandaag? Dat is natuurlijk Manic Monday.