Hoe plan je je researchmaster in? Dat was niet een vraag die hoog op mijn prioriteitenlijstje stond toen ik begon met mijn onderzoeksmaster. Ik wist wel ongeveer hoe het eruit zou zien: na een 9 maanden onderzoeksstage bij het LUMC (die had ik al geregeld) moest ik nog 15 ECTS keuzeruimte, 2 caputvakken (van mijn onderzoeksinstituut het LACDR), het verplichte vak Scientific Conduct, een literatuurscriptie en 6 maanden stage inplannen in 2 jaar om de 120 ECTS te vullen die mijn researchmaster rijk is. Normaal gesproken ben ik een ontzettende planner, maar op de een of andere manier had ik hierbij zoiets: het komt allemaal vanzelf wel. Dat vult zichzelf netjes op en in juli 2014 ben ik Master of Bio-Pharmaceutical Sciences.

Zoals jullie allemaal weten is mijn 9 maanden onderzoeksstage bijna af. Mijn colloquium (afsluitende presentatie) is gepland en ik ben de laatste dingen aan het afronden. Ook  Scientific Conduct heb ik goed volbracht, ik heb een van de twee caputvakken gedaan en ook de eerste 4 ECTS van mijn keuzeruimte zijn opgevuld. Dus bij elkaar opgeteld zijn dat 62 ECTS (als ik tenminste mijn stage met een goed succes afrond natuurlijk).

Nou dan moeten die andere 58 ECTS ook wel lukken in een jaar toch!?

Dus ik ging eens kijken wat ik allemaal kan doen voor mijn keuzeruimte, gezien dat de meeste punten waren die ik nog nodig heb. (Het zesmaandse onderzoek is 37 ECTS en dat wil ik als laatste doen). Ik vond in de online studiegids het vak “Formulering farmaceutische eiwitten” in Utrecht. Aantal studiepunten: 13. Ik dacht, check, mijn keuzeruimte is gevuld, en ik heb ook nog een superinteressant vak. Dus ik heb me ingeschreven om komend jaar mijn eerste vak in Utrecht te doen. Vervolgens had ik een hele planning gemaakt, waarbij ik zelfs nog twee weken tussendoor kerstvakantie zou hebben en nog twee weken “herfstvakantie”. En dan uiteindelijk nog twee studiepunten meer halen dan echt nodig is.

Maar de aap kwam uit de mouw… “Proteins”, zoals het vak nu heet, is geen 13 maar 8 studiepunten (ze hebben het vak omgegooid, maar dat waren ze even vergeten te veranderen in de e-studiegids). Dus nu kom  ik nog 3 ECTS te kort.
Mijn zoektocht in de e-studiegids zette zich voort. Ik kwam uit bij de master Biologie, waarvan ik wist dat daar wel een interessant vak gegeven werd. Het vak “Mechanisms of Diseases  (6 ECTS). Klinkt goed! Dus nu ligt er alweer een e-mail in de inbox van mijn studieadviseur, met de vraag of dit kan, of ik hiervoor nog toestemming moet vragen en of er nog extra eisen zijn…

Het vak past ook goed in mijn rooster, behalve dat ik nu een periode van 3 weken herfstvakantie heb, en dan twee weken voor kerst. De literatuurscriptie! Die moet toch vijf weken zijn? Helaas, dit moet vijf weken aaneengesloten zijn. Dat wordt dus toch uitloop…

Een mogelijkheid die toch niet gaat lukken

Een mogelijkheid die toch niet gaat lukken