De volgende foodhallen (of voedselhal) in Den Haag zijn een uitgelezen kans om je honger te stillen. Na de enorme toename in food trucks komen er nu ook steeds meer voedselhallen waar je kan genieten van allemaal diverse gerechten. Alleen al in Den Haag zijn er dit jaar twee nieuwe geopend, namelijk Hofhouse en MingleMush.

Hofhouse

Lekker eten in Den Haag

Onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken ligt Hofhouse. Een ruim ingedeelde voedselhal op een minuutje lopen van Den Haag Centraal en vlakbij Wijnhaven. Even bijkomen van een hard studiedagje of een goede lunchpauze. Het kan hier allemaal want het aanbod is breed. Van een tosti, een salade, Italiaans en Aziatisch. Maar wat ik als voormalig laborant misschien wel het leukst vind is Lekkernijs. IJs gemaakt met behulp van stikstof om het razendsnel te koelen. Dit is één van de twee (de andere is nu zilt en zalig, voor een lekker vissie) pop-up restaurants. De pop-up restaurants veranderen elk seizoen, dus ze blijven je daar verassen.

MingleMush

Net als Hofhouse vlakbij Den Haag Centraal, maar dan aan de kant van de LUC campus. Dus als je daar op kamers zit heb je mazzel; al het eten binnen bereik. MingleMush is vergeleken met Hofhouse iets knusser. Maar ook hier is weer genoeg keuze. Van burgers, pizza’s tot pokébowls; als je maag leeg is, kun je deze hier vullen met een mooie mix. Vergeleken met Hofhouse is dit de wat studentikoze variant van een voedselhal. Mocht ik de luxe hebben om daar op campus te zitten, zou ik het wel weten.

De Pier in Scheveningen

De Pier in Scheveningen

Er wordt niet echt reclame gemaakt dat de Pier een voedselhal is, maar eigenlijk is het idee hetzelfde. Veel eettentjes vlakbij elkaar. De pier van Scheveningen staat al jaren bekend als toeristische attractie van Den Haag en heeft ook een zeer divers aanbod van eettentjes. De afstand tussen de eettentjes en restaurants is misschien iets groter, maar hier is het zeer goed toeven na een uurtje uitwaaien op de het strand. Van één van de beste patatjes van Nederland bij Par Hasard tot een 4-gangen maaltijd met een 3-gangen comedyshow bij Tasty Comedy.

Grand Central Food Market

Voor de laatste voedselhal komen we weer terug bij Den Haag Centraal, maar dan echt in de stationshal zelf. Hier bevindt zich de Grand Central Food Market, waar je kans hebt om Mark Rutte tegen te komen, of je kan hem zien spelen op de stations-piano. Naast dat je de Minister-President tegen kan komen zitten er ook vier zaken waar je terecht kan. Ook hier heb je weer de keuze voor een burger, want naast burgers en drankzaakjes is er ook nog een grote variatie aan vis te vinden.

Voor eten kan je uitstekend terecht in Den Haag en deze vier voedselhallen maken de keuze voor locatie makkelijk. Alleen de keuzestress voor het eten wordt extra lastig. Om het makkelijk te maken kun je wat extra bestek vragen en het eten splitten. Scheelt in de kosten, en dan maak je er gewoon je eigen tapas restaurant van.