Wc-deurteksten in de Leidse UBFantaseren over je professor, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Niet liegen, je weet dat het waar is. Het is ook helemaal niet raar. Macht is erotiserend, net als kennis (nou ja, in sommige gevallen dan). En soms zijn docenten simpelweg buitengewoon fijn om naar te kijken. Zoals ik zei, niets raars aan.

Raar begint het pas te worden als je de neiging voelt om van die fantasieën tot in detail verslag te doen op, zeg, de wc-deur van het Lipsius. Helaas zijn een paar weken terug de wc-deuren in het Lip schoongemaakt, en is ook de desbetreffende tekst verdwenen. Het kwam er in elk geval op neer dat de schrijfster nachtenlang wakker lag van de gedachte aan seks met haar professor, op een heleboel verschillende manieren.

Het stond er nogal pocherig, alsof het heel wat was, dat ze zulke gedachten had. En er ook nog zo open over durfde te zijn. Ik vraag me dan meteen af wat voor een soort persoon dat is, die met een zwarte viltstift bewapend naar de wc gaat, puur om daar op te scheppen over wilde seks die zeer waarschijnlijk nooit plaats zal hebben. Fascinerend.

Minstens zo interessant vind ik de volgende foto van een wc-deur in de Bad Habits. Genomen door mijn broertje trouwens, omdat ik zelf niets bij me had om een foto te maken. Hij vond vooral de vibratormachine op de achtergrond erg interessant. Arme mannen, die moeten het blijkbaar al jaren stellen zonder vibratordispensers op hun wc’s.

Wc deuren 20130525_010934

Goed. Norbert was hier dus. In een vrouwentoilet. Duidelijk zonder vrouw, want als hij echt seks had, had hij helemaal geen tijd gehad om zijn naam achter te laten. Met een mes ingekerfd hè, dat duurt wel even. Ik zie hem al helemaal zitten op die wc-bril. Broek gewoon omhoog, mouwen opgerold. Enorm geconcentreerd op zijn mes waarmee hij voorzichtig lange halen maakt in de deur. Af en toe trots opkijkend om zijn werk vanaf een afstandje te bewonderen. Je gunt het hem gewoon bijna dat er de volgende keer wel een leuk meisje mee gaat.

Echt leuk worden wc-deurteksten trouwens pas als mensen op elkaar gaan reageren. Mijn favoriet is een relaas in drie delen op een wc in de UB. Hoe vaak ik hem ook zie, ik blijf er hardop om lachen. Een eerste meisje (heeft haar oude vriendje net in haar buurt extra luid lopen opscheppen over een nieuwe verovering?) vraagt of ze iemand kan inhuren om haar ex te vermoorden. Een tweede persoon had blijkbaar een relatie met een psychopaat: haar ex doet het gratis. Het derde meisje had echter duidelijk de naarste break up. Haar reactie? ‘Mijn ex doet iedereen…’

Graffiti2 klein