Het huidige studiejaar komt bijna ten einde. De komende twee weken nog even hard werken aan het tentamen voor het vak Omgevingsrecht, een schriftelijk tentamen dat je thuis dient te maken. De zomerperiode ga ik daarna voor de laatste keer stage lopen bij een gerenommeerd advocatenkantoor en in september moet ik dan nog een drietal vakken behalen. Hierna heb ik de nodige punten behaald en kan ik gaan afstuderen!

Dat het afstuderen echt dichtbij komt merkte ik afgelopen week. Ik had een afspraak met mijn scriptiebegeleidster, die werkzaam is bij het advocatenkantoor Stibbe. Het kiezen van een scriptieonderwerp is mijns inziens echt het begin van het einde van je reguliere studieperiode aan de universiteit. De komende weken ga ik verder met het maken van een eerste opzet voor mijn gecombineerde scriptie. Aangezien ik zowel ondernemingsrecht als staats- en bestuursrecht heb gedaan is het mogelijk de scripties voor deze specialisaties te combineren. Je scriptie dient dan met twee onderwerpen, die op elkaar aansluiten, beide rechtsgebieden te behandelen. Hoogstwaarschijnlijk ga ik mijn scriptie schrijven over het “herroepen van besluiten in het ondernemingsrecht en het bestuursrecht”.

Na vele jaren studeren en werken in het juridische werkveld komt mijn studieperiode bijna ten einde. Nu ik ben begonnen met mijn scriptie komt voor mij “de finish in zicht”. Nog een aantal maanden en dan hoop ik mijn carrière voort te kunnen zetten buiten de universiteit. Uiteraard stop ik niet met leren, ik wil graag advocaat worden en zodoende dien je dan nog een advocaatstage te lopen. De laatste vakken en het schrijven van mijn scriptie zal ik nog met plezier afronden!

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning” – Albert Einstein

 

foto-8