Kerst komt er zo aan en dat is de tijd dat we allemaal gezellig samen heel veel eten. Vroeger heb ik ook geleerd dat we dankbaar moeten zijn voor alles wat we hebben en (eventueel) God mogen danken. Maar net voor Kerst zijn er altijd de tentamens, hier even een kort en onvolledig lijstje van mijn ergste eerste wereldproblemen!

Op nummer een staan dus tentamens, of breder gezegd eigenlijk schoolwerk. Ik had het geniale idee wat meer vakken te volgen, heb toch tijd en leek me wel leuk. Nu zit ik met 2 papers en 1 scriptievoorstel (geen heel indrukwekkende lijst ik weet het) die ik eigenlijk voor Kerst af wil hebben. Maar mijn motivatie is net op vakantie aangezien mijn tentamens net voorbij zijn. Voor ik het weet heb ik weer een hele dag naar kattenplaatjes gestaard, hoezo tijdverspilling?

Nummer twee is werk. Goed dat duurt nog even, maar dat wil niet zeggen dat ik me er daarom minder zorgen over maak. Als universitair student ben ik toch gezegend met zekere ambities (wat voornamelijk wil zeggen dat ik liever niet bij de supermarkt eindig), die ik hoop waar te maken. Hoe dit gaat gebeuren en wanneer is helaas nog niet duidelijk en dat doet mijn vrouwenbrein geen goed. Tot ik in een voedselcoma lig vanwege Kerst zal hier meer energie naartoe gaan dan schoolwerk (waar die energie eigenlijk voor gereserveerd was).

Als laatste is er het weer. Het is of koud, of nat, of winderig, of grijs, of oogverblindend zonnig of een ongename combinatie van die vijf factoren. Ik heb weinig heimwee naar Limburg, maar  het weer was er zeer zeker een stuk beter. Op zijn minst een aangenamere combinatie van zonnig, minder wind en kou. Dit is echt weer om vooral binnen te blijven en nutteloze dingen te doen. Wat stiekem ook gebeurt in plaats van echt te werken aan mijn papers daargelaten.

Ik zou nog even door kunnen gaan, maar dat doet me ook weer beseffen dat dat helemaal niet nodig is. Ik heb ontzettend geluk dat ik mij nu aan deze dingen kan ergeren en ben stiekem ook heel tevreden met alles wat nu gebeurt. In ieder geval wens ik alle studenten alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!