Er was eens, heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, een heel klein meisje. En dit was niet zomaar een meisje, nee, dit was een heel slim meisje. Ten minste, volgens haar ouders en haar leraren, dan. Op de basisschool haalde ze alleen maar tienen en ze bleef na school altijd graag na om andere kinderen te helpen. Dit meisje had alles wat haar hartje begeerde en ze werd nooit ergens voor afgewezen omdat ze altijd zulke goede cijfers haalde.

Demi 2

Toen het meisje een jaar of 11 was, ging ze naar de middelbare school. Hier ontmoette het meisje meerdere slimme kinderen en was ze niet meer altijd de beste. Maar, dat gaf niet. Want ze haalde nog steeds heel veel 8’en. Soms haalde ze een 7 en soms een 9, maar ze was nog steeds één van de beste van de klas. En toen ze ging solliciteren voor haar eerste bijbaantje bij de supermarkt, werd ze meteen aangenomen. Alles liep voorspoedig.

Demi 2 blogg

Jaren vlogen voorbij en het was tijd voor het meisje om te gaan studeren. Ze koos voor Rechten en vertrok met haar knapzak op een lange reis om in haar eentje in een vreemde stad te studeren. Met tranen in haar ogen zei ze haar ouders gedag, want wie wist wanneer ze ze weer zou zien? Oké, het duurde een week voordat ze weer een weekend naar huis kon, maar toch, dat was toch een hele week.

Op de universiteit kwam het meisje erachter dat ze misschien helemaal niet zo bijzonder was als ze altijd had gedacht. Ze haalde eigenlijk bijna alleen maar 7’ens en ze was niet meer slimmer dan haar vriendinnen. Sterker nog, ze ontdekte dat ze op sommige gebieden nog heel veel te leren had. Wat ze ook deed, het lukte haar niet om naast haar bijbaantje, vereniging en sport ook nog de beste van de klas te zijn. Dit viel haar erg tegen.

Toen ging ze solliciteren. Ze solliciteerde bij de Rechtswinkel, als student assistent, bij een koffiewinkel, ze probeerde alles. En toch werd ze nergens aangenomen. Elke afwijzing die erbij kwam viel het meisje zwaarder.

Op een dag begon ze aan haar master. Ze begon halverwege het jaar en dat viel haar erg zwaar. Weer kwam ze erachter dat, hoe hard ze ook werkte, ze niet de beste van de klas meer was. En weer werd ze voor allemaal dingen afgewezen. Elke keer vroeg ze om feedback, en elke keer was het hetzelfde verhaal: “je past niet bij ons”. Terwijl al haar vriendinnen stage aan het lopen waren, zat zij op haar kamer te kniezen over haar toekomst.

Foto 4 blog

Maar weet je wat het meisje zich nu realiseert? Dat ze nog steeds best wel slim is. En dat het ook lastig is om naast alle andere dingen die ze doet, een 8 te staan gemiddeld. En ook dat, voor elke 10 bijbanen waar ze voor wordt afgewezen, ze ook een keer wordt aangenomen. Ze heeft nu een super leuke bijbaan en ze realiseert zich dat alles waar ze tot nu toe is afgewezen ook inderdaad niet bij haar paste.

Nog steeds wordt het meisje niet bijster gelukkig van afwijzingen, maar nu maakt ze er een leerproces van. Ze leert veel van haar sollicitaties en ze weet zeker dat ze op een dag de perfecte baan krijgt. Misschien herken je jezelf niet in dit meisje. Maar misschien doe je dat wel. Weet dan: je bent niet alleen. Ooit zal je een geweldige baan vinden. Het meisje weet het zeker.

Foto Demi blog 3