Komende week moet ik gaan beginnen aan een monster van een scriptie. Die scriptie is 40 ECTS groot. Dat is driekwart jaar, omgerekend naar de hoeveelheid tijd die je daar aan zou moeten besteden! Daar zie ik dus wel een beetje tegenop. Ik heb al een begeleider en een onderwerp geregeld, maar het workshopprogramma van Plexus kwam precies op tijd: ‘scriptie schrijven, do and don’ts’.

Die workshop leek me het ideale excuus om écht beginnen nog even uit te stellen en natuurlijk  zijn wat extra tips altijd handig. Laat de workshop nu juist gaan over uitstelgedrag…. ja, ik ben guilty as charged :).

Naast tips om dus vooral aan het werk te gaan en blijven, werd er ook behandeld welke fases je tijdens het proces van scriptie schrijven doorloopt en hoe je het contact met je begeleider goed houdt. De belangrijkste tip voor mij was dat je de scriptie echt prioriteit moet geven. Geen colleges of afspraken betekent dat het kan lijken alsof je vrij hebt. Voor je het weet ben je aan het koffie drinken met een vriendin, aan het verhuizen bij familie en nog wat andere klusjes aan het doen, waardoor de tijd om daadwerkelijk te lezen en te schrijven in het gedrang komt. Dat herkende ik wel… mijn week was aardig vol, maar niet met scriptie schrijven.

Dus dat ga ik de komende tijd aanpakken: grote blokken tijd in mijn agenda reserveren voor mijn scriptie. En dan nu…. gewoon beginnen!

Ook een handige workshop bij de Plexus volgen? Kijk hier naar het programma.