Ondertussen heb je alle belangrijke data qua food- en muziekfestivals in je agenda gezet. Maar er is meer! Hier lees je een overzicht van alle kunst-en cultuurfestivals in Leiden en Den Haag die je deze zomer niet mag missen! 

Kunst- en Cultuurfestivals

Den Haag: Anime. Vrijdag 9 juni 09:00 – 17:00.
Pak je anime kleding uit de kast, op dit festival mag je weer shinen! Tijdens AnimeCon kunnen liefhebbers van games, animaties (anime), film, strips (manga), kostuums (cosplay), et cetera zich een weekend lang uitleven in het World Forum in Den Haag.

Den Haag: Vlaggetjesdag Scheveningen. Zaterdag 17 juni 11:00 – 17:00.
Dat de Hollande Nieuwe haring weer bij de viskraampjes light moet natuurlijk gevierd worden, dit doen ze in de Scheveningse Haven dan ook groots. Er valt van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

Leiden: Japan Festival.  Zaterdag 21 juni.
De hele middag zullen er diverse optredens zijn en een expositie. Raiden Yosakoi, de yosakoi-dansgroep van Tanuki, zal ook aanwezig zijn. Toegang is gratis! Het festival vindt plaats in de Hooglandse Kerk te Leiden.

Den Haag: Divercity. Zondag 2 juli 13:00 – 21:00.
Het Zuiderpark huisvest wederom een groots kunst- en cultuurfestival: Divercity. Het evenement laat het publiek kennismaken met diverse wereldculturen, maar ook de verhalen achter deze culturen. Behalve een line-up met artiesten van over hele wereld biedt Divercity Den Haag ook dans, poëzie, kidsactiviteiten, bijzondere pop-up acts en diverse culinaire specialiteiten.

Den Haag: Festival Holaa! Vrijdag 7 juli 19:00 – 23:00.
In de binnestad van Den Haag kun je genieten van hedendaagse kunst op onverwachte plekken.

Den Haag: De Parade. 7 t/m 16 juli.
Tijdens De Parade in het Westerbroekpark kan je van alles doen. Er is theater, muziek, dans, film, beeldende kunst en er is zelfs en nostalgische zweefmolen.

festivals

Ultiem genieten van de zomer tijdens een vuurwerkfestival

Den Haag: Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. 11, 12, 18 en 19 augustus 21:45 – 23:00.
Als klapper op de vuurpijl – hoe kon het ook anders- wordt er in Scheveningen het vuurwerkfestival georganiseerd. Geniet van twee shows per avond, waar verschillende landen strijden om de felbegeerde eerste plaats.

Den Haag: Embassy Festival. Zaterdag 2 september 12:00 – 20:00.
In de Lange Voorhout kan je een ontdekkingsreis door meer dan 25 landen in één dag. Zo kun je van Peru naar Pakistan lopen, oversteken naar Vietnam en weer de hoek om naar Kenia. Er zijn producten uit verschillende landen en presentaties van traditionele dansen en liederen.

Den Haag: Festival Designkwartier 2017.
In het Zeeheldenkwartier kan je deelnemen aan presentaties en activiteiten, shoppen in designwinkels en kijken naar exposities op designgebied. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe.

Deze zomer hoef je je niet te vervelen. App je vrienden, trek je korte broek uit de kast en zet je retro zonnebril op: het is festival tijd. Naar welk festival ga jij sowieso?

Handige bronnen voor activiteiten in Leiden en Den Haag