Na mijn vorige blog over de foodfestivals heb je genoeg inspiratie gekregen om op een chille manier je buik vol te eten. Nu is het tijd voor de voetjes van de vloer. In deze blog lees je alles over de muziekfestivals van komende zomer. Wees er snel bij, want het eerste festival begint vandaag al!

Muziekfestivals

 • Den Haag: Sniester Festival. Vrijdag 26 mei 14:00.
  Dit festival biedt een divers programma aan waarin je kunt genieten van theater, muziek, optredens en eten. Je kunt het festival vinden rond de Grote Markt en in het Paard van Troje.
 • Den Haag: The Crave Festival. Zaterdag 3 juni 12:00 – 23:00.
  In het Zuiderpark kun je genieten van pop en dance, maar bovenal elektronische muziek.
 • Den Haag: KadeRock. Zaterdag 3 juni 12:00 – 01:00.
  Tijdens dit openluchtfestival kun je niet alleen genieten van leuke muziek, maar ook van een kleine markt. En er is zelfs een springkussen!
 • Den Haag: Festival Classique. Zaterdag 17 juni 10:00 (15-25 juni).
  Tijdens dit event kun je op een relaxte manier kennismaken met klassieke muziek. Met een heleboel optredens voor jong en oud ontdek je op dit festival of klassieke muziek wat voor jou is!
 • Den Haag: Bier & Braad Festival. Zondag 18 juni 13:00 – 20:00.
  Bij de Haagse bierbrouwerij in de Binckhorsthaven kun je genieten van koud bier en gebraden lekkernijen. Ook is er een heuze stoere-mannen-markt. Ook is er live-muziek. Bier, eten en muziek, klinkt al het perfecte festival.

  muziekfestivals

  Bier, eten en live muziek. Meer heb je niet nodig op een chill festival.

 • Leiden: Het Leidse Bierfestival. Zaterdag 24 juni 14:00 – 22:00.
  Biercafé Lemmy’s, het Stadsbrouwhuis, Cafe Storm, Café Respons en International PUB Bad-Habits organiseren de 4e editie van Het Leidse Bierfestival op het Leidsche Hooglandse Kerkplein. Er zullen meer dan 30 Brouwerijen zijn mt meer dan 60 verschillende bieren van ’t fust.
 • Den Haag: Night at the Park. Zaterdag 24 juni 14:00 – 23:00.
  In het sfeervolle Zuiderpark kun je genieten van allerlei leuke optredens. Het programma bestaat o.a. uit Level 42, Paul Young, UB40 (ft. Ali, Astro & Mickey), Garland Jeffreys en Diesel.
 • Den Haag: Parkpop Downtown. Vrijdag 23 juni 18:00 – 23:00.
  Parkpop downtown maakt je vast warm voor het grote festival Parkpop met chille hitjes en grootse optredens.
 • Den Haag: Parkpop. Zondag 25 juni. 
  Wie kent het niet? Het grote popfestival in Den Haag met bekende namen als The Baseballs, Broederliefde en nog veel meer.
 • Den Haag: Jazz in de Haven. Zaterdag 15 juli en 16 juli 17:00 – 23:00.
  In de haven van Scheveningen kun je genieten van jazzbandjes en foodtrucks.
 • Leiden: Werfpop. 16 juli.
  Dit relaxte festival in Leiden is gratis te bezoeken. Locatie: de Leidse Hout.
 • Leiden: Puur Festival. 29 juli.
  De Klinkenbergerplas in Oegstgeest is de perfecte plek om te luisteren naar muziek en te genieten van heerlijk eten.
 • Den Haag: Tintelfris Festival. Zondag 30 juli 16:00 – 23:00.
  In het Zuiderpark kun je dansen op gezellige House, Urban, Latin en R&B deuntjes!
 • Den Haag: Schollenpop. Zaterdag 5 augustus 13:00 – 23:15.
  Op het Zuiderstrand vindt het gratis popfestival Schollenpop plaats. Zon, zee, strand en live muziek, wat wil je nog meer. Je kunt er luisteren naar pop- en rockmuziek. Yeah!
 • Den Haag: Jazz in de gracht. Donderdag 17 augustus 14:00 – 23:00.
  In de binnenstad van Den Haag vindt het supergezellige muziekfestival ‘Jazz in de Gracht’ plaats. Op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht geven tientallen jazzmuzikanten gratis concerten vanaf boten en drijvende podia. Ook kun je genieten van hapjes van foodtrucks en lokale cafés.
 • Leiden: BIGGG! Smallband-festival. Zondag 20 augustus.
  Op verschillende plekken in de binnenstad van Leiden kun je genieten van leuke bandjes. Hun motto is: verfijnde muziek op verfijnde plekken!

Deze zomer hoef je je niet te vervelen. App je vrienden, trek je korte broek uit de kast en zet je retro zonnebril op: het is festival tijd. Naar welk festival ga jij?

Ben jij al uitgedanst en heb je eigenlijk meer zin in kunst- en cultuur? Lees dan volgende week vrijdag deel 3 waar ik alle kunst- en cultuurfestivals van Leiden en Den Haag met je deel.

Handige bronnen voor activiteiten in Leiden en Den Haag