Noem een willekeurige sport en William and Mary heeft het. Lacrosse, ultimate frisbee, voetbal, zwerkbal, spike bal, het is slechts een greep uit de verschillende sporten die je hier kan beoefenen. Maak kennis met de Amerikaanse sportcultuur op een relatief kleine campus. 

Ikzelf beperk mij tot voetbal en fitness, maar ik zie de topatleten van mijn universiteit graag in actie. Zo mis ik nauwelijks wedstrijden van ons American Football team en was ik afgelopen week voor het eerst bij een basketbal wedstrijd. De ‘Tribe’ versloeg Hampton met 83-76 in een zinderende slotfase.

William and Mary basketbal

Gescout worden tijdens highschool

Als je in Amerika aanleg hebt voor sport dan kan je jezelf gelukkig prijzen. Het maakt niet uit welke sport het is, als je goed bent wilt een universiteit je maar al te graag een beurs aanbieden. Wel is het zo, dat dit vaker gebeurt bij populaire sporten zoals ‘American Football’. Studenten worden al tijdens highschool ‘gescout’. De studenten met beurs worden ‘athletes’ genoemd en spelen voor het ‘varsity’ team. Wedstrijden van het American Football team worden op mijn universiteit het meest bezocht. Het stadion heeft een capaciteit van meer dan 12.000 personen.

American Football

Bierpong met de voetbaldames

Zelf speel ik voetbal voor het clubteam. We spelen wedstrijden tegen andere universiteiten in de staat Virginia en trainen drie keer per week. Daarnaast hebben we ook ‘mixers’. Je gaat dan met een ander sport team, de voetbaldames bijvoorbeeld, gezellig een avondje wat drinken (lees bierpongen). Op deze manier heb ik via het voetbalteam een hoop vrienden gemaakt.

Soccer William and Mary

Sportcultuur vs. fastfoodcultuur

Mijn universiteit biedt plaats aan ongeveer achtduizend studenten, wat William and Mary een relatief kleine universiteit maakt in Amerika. Dat je hier aan zoveel sporten kan doen is daarom best bijzonder. Het speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse cultuur. De cultuur die toch vaak wordt geassocieerd met een ongezonde levensstijl en fastfood. Het is een van de fascinerende tegenstellingen van het veelzijdige Amerika.

Vrienden maken

Voor mij heeft sport altijd heel veel betekend. Op de middelbare school sportte ik soms meer dan 9 keer per week. Het was een manier om mijn hoofd leeg te maken en om vrienden te maken. De beste vrienden die ik nu heb, heb ik ontmoet via voetbal of iets wat daarmee te maken had. Mijn team hier op William and Mary is daar geen uitzondering op. Het is een manier om vrienden te maken. Ik kan daarom wel zeggen dat ik goed op mijn plaats ben hier.

In VanSlootenTV vlog #12 vertel ik je meer over voetbal op William and Mary.