Mijn leven bestaat uit dagen waarop ik mijn huis niet uitkom en met kopjes thee achter mijn bureau zit, en uit dagen waarop ik van hot naar her ren om alle afspraken in mijn agenda gedaan te krijgen. Gelukkig heb ik ook weleens dagen die daar ergens tussenin vallen en vandaag was zo’n dag. Dus bij dezen: een gemiddelde dag uit mijn leven als masterstudent.

07.30 uur

Het is nog veel te vroeg als de wekker gaat

Om 07.30 uur word ik gewekt door het zogenaamd ontspannende geluid van fluitende vogeltjes dat artificieel uit mijn telefoon klinkt. Het is de enige dag in de week dat ik om 09.00 uur moet beginnen, maar het blijft toch een zware opgave. Gek eigenlijk, hoe je als student zo hard baalt dat je om negen uur college hebt, terwijl je je halve leven niet anders hebt gedaan dan om half negen in de schoolbanken zitten. Alles went, zullen we maar zeggen.

Om mijn goede voornemens te behouden doe ik een half uurtje yoga en drink een kopje thee. Nadat ik uit de douche stap ben ik natuurlijk weer veel te laat om nog fatsoenlijk te ontbijten (bovendien is het brood op), dus onderweg pak ik een vers broodje uit de supermarkt mee dat ik in de eerste minuten van het college onopvallend naar binnen werk.

09.00 uur

Het FSW, the place to be als psychologiestudent

Ik heb statistiek. Eigenlijk heb ik dat nooit echt leuk gevonden, het is altijd een kwestie van accepteren en doorgaan geweest. Nu ik een onderzoeksmaster doe moet ik er helaas toch echt aan geloven. De statistiek die ik krijg is anders dan ik gewend ben van mijn bachelor. Minder het wiskunde van de middelbare school, meer het toepassen ervan en het leren gebruiken in onderzoek. Dat maakt het niet minder lastig. Ook deze vroege morgen is het nogal intens en moet ik veel moeite doen om het een beetje te volgen.

Na een hoorcollege van twee uur volgt een werkgroepsessie in een computerlokaal. Samenvatting: vooral heel veel gekloot met het statistiekprogramma SPSS en het aandachtig meeluisteren als de docent aan de andere kant van het lokaal een vraag beantwoordt, in de hoop dat het allemaal wat duidelijker wordt.

14.00 uur

Ik mag het computerlokaal eindelijk verlaten en ik ga naar huis. Onderweg stop ik nog even bij de Dirk om boodschappen te doen. Pro tip: zorg dat je al-tijd een extra tasje bij je hebt als je ergens heen gaat. Ik gebruik zo’n opvouwbaar stoffen ding en ben daar altijd weer ontzettend dankbaar voor als me weer eens een paar boodschappen te binnen schieten. Elke keer een plastic tas kopen is een dure grap én natuurlijk niet zo gunstig voor het milieu. Met rijst, spinazie, avocado’s en schoonmaakazijn ben ik weer een tijdje voorzien, en ik fiets door naar huis.

Zo ziet het eruit wanneer ik mijn best doe om slim te zijn

Thuis aangekomen ga ik eerst even lunchen. Daarna zoek ik mijn lievelingsplekje in huis op om te  studeren. Een onderzoeksvoorstel van 3000 woorden dat eigenlijk al bijna af had moeten zijn (oeps) heeft vanmiddag prioriteit. Jammer genoeg lukt het me niet om het vandaag af te krijgen. Maar ik heb nog een paar dagen. Komt wel goed, dus.

19.00 uur

’s Avonds ga ik naar SSR, mijn studentenvereniging. Hoewel ik daar als vijfdejaars student inmiddels niet meer wekelijks te vinden ben, vind ik het af en toe wel leuk om een feestje mee te maken. Vandaag is een leuke gelegenheid, want ik organiseer samen met wat anderen een Harry Potter feestje. Vooraf eten we in de mensa op SSR (scheelt weer koken) en na de laatste knutselsessies voor de versiering kunnen we genieten van een mooie avond.

Een wc-selfie ergens naar middernacht. Ik was erg trots op mijn outifit.

Om 02.30 lig ik in bed. Nogal laat voor mijn doen, dat wel. Maar het was best een leuke dag. Bovendien heb ik morgen geen college, dus is er alle tijd om rustig achter mijn bureau te kruipen met heel veel warme kopjes thee. Wat een mooi leven heb ik toch eigenlijk.

Hoe ziet een gemiddelde dag in jouw leven eruit? Heb je het altijd druk, of is het soms ook lekker rustig?