Ben je alweer terug van vakantie en verveel je je kapot? Of wil je iets dichter bij huis doen, zodat je vrienden ook mee kunnen? Done, and done! Want of het weer nou meezit of niet, Scheveningen biedt de uitkomst…

De pier in Scheveningen

De pier in Scheveningen (foto: Photocrazzie)

Een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen of een terrasje pakken is een goede manier om te ontstressen. Er is natuurlijk wel meer te doen in Scheveningen. Ik heb de leukste activiteiten voor je uitgezocht. Heb je dus een dagje over? Ga dan naar die mooie stad achter de duinen en vermaak je op het strand van Den Haag. Hierbij mijn lijst met vijf leuke dingen op Scheveningen:

 

Internationaal vuurwerkfestival

Mijn eerste herinnering aan Scheveningen is het internationaal vuurwerkfestival. Na afloop was ik vroeger altijd zo moe dat ik mijn ogen amper open kon houden, maar het is het altijd waard voor zoiets spectaculairs. Dit jaar wordt het op 11, 12, 18 en 19 augustus gehouden. Je kunt het spektakel op meerdere plekken aan de boulevard bewonderen (in het reuzenrad, op de pier, dicht bij het water). Het is er wel altijd super druk, dus je kunt wat eerder gaan en je eigen snacks en dekentje mee nemen. Of maak er een heel uitje omheen.

Bungy Scheveningen

Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid om te bungeejumpen. Het lijkt enger dan het is; achteraf wil je nog een keertje. Tenminste, dat zeggen ze, maar door het angstige geschreeuw van de bungeejumpers heb ik zo mijn twijfels. Ik heb het wel op mijn to-do list staan, want het is wel een ‘Try before you die’ dingetje voor mij.

Bungeejumpen in Scheveningen

Bungeejumpen op de pier in Scheveningen (foto: Images by M)

Tasty Comedy

Foodfestivals zoals Tasty Comedy zijn ook super. Tasty Comedy vat het beste van twee werelden samen; het is een dinnershow op de pier, terwijl bekende nationale en internationale comedians voor je optreden. Het is er bijna elke week op de vrijdag/zaterdag. Wie weet ontmoet je je idool wel!

Escaperoom Scheveningen

Deze escaperoom heeft een bloedstollend verhaal. Je moet binnen 60 minuten met je groepje van 2 tot 7 personen allerlei puzzels en mysteries oplossen om uit de kamer van de Chinese maffia baas te ontsnappen. Het is echt vet en je moet het slim spelen. Maar als je je altijd al bij de maffia hebt willen aansluiten en je wel van een uitdaging houdt, dan is dit een aanrader! De Escaperoom Scheveningen ligt vlak bij het Circustheater.

Schollenpop Scheveningen

Zoals je kunt zien aan mijn lijst, doen festivals het erg goed in Scheveningen. Op 5 augustus is er Schollenpop Scheveningen, een populair strandfestival op het Zuiderstrand, waar je gratis kunt genieten van live pop- en rockmuziek. Bekende artiesten zoals Jett Rebel, Danny Vera en Jebroer zullen er o.a. bij zijn, maar je zult er ook genoeg nieuwe muziek ontdekken. Reden genoeg om te gaan lijkt me!

Extra tips

Check vooral denhaag.com en scheveningen.com voor meer info over de activiteiten. De friet is ook een must (verkrijgbaar bij elk tentje op de boulevard). Ze zijn ontzettend lekker én zelf gemaakt. Bij elke kraam smaken ze dus net iets anders. Pas wel op voor de zeemeeuwen. Er staan niet voor niets borden met als waarschuwing de tekst dat ze het eten zo uit je handen grissen. Ik spreek uit ervaring; ik ging vorige zomer nietsvermoedend met een zak friet op het strand zitten. Binnen een paar seconden ben je dan omringd door een groepje meeuwen…

Meeuwen in Scheveningen

You messed with the wrong bird…

Wil je liever op een rustigere plek chillen, ga dan naar het Zuiderstrand, tussen Scheveningen en Kijkduin in.

Heb jij wel eens een van de dingen uit mijn lijstje gedaan of heb je tips om mijn lijstje aan te vullen?